Jobbsafari är en del avschibsted logo

Market Manager Trade

Market · Göteborg · Ansök senast 30 maj

Heltid

Gillar du att utmana och tänka nytt? Här finns chansen att vara med på resan att bygga upp vårt nya affärsområde Trade. Får du energi av att bygga relationer och samverka? I rollen har du många kontaktytor både internt och externt och jobbar tillsammans med exempelvis leverantörer, regionchefer och säljare. I en roll med stor flexibilitet, omväxling och utvecklingspotential söker vi dig som vill hjälpa oss att utforska nya marknader, kundgrupper och möjligheter. Rollen har både ett nära lokalt fokus såväl globalt och du blir del av en grupp kollegor i liknande uppdrag i andra länder. Tjänsten är placerad på Solar Sveriges huvudkontor i Göteborg.

Vi erbjuder

Solar är ett sourcing och serviceföretag och vi lyckas eftersom vi är i nära dialog med kunden - lyssnar, utmanar och erbjuder skräddarsydda lösningar som gör våra kunders affärer mer lönsamma. Under lång tid har vi varit en utmanare i branschen och tar ständigt innovativa steg relaterade till nya produktområden och marknader. Hos Solar kan vi erbjuda dig en omväxlande och informell arbetsmiljö i en stark klart-vi-kan-kultur! Du blir en del av den kommersiella marknads- och inköpsorganisationen och även om rollen inte innebär personalansvar måste du leda genom andra för att lyckas. Personlig utveckling värderar vi högt. Här har du möjlighet att forma din egen vardag och utvecklas i en inspirerande miljö.

Ditt fokus

Som Marknadschef Trade analyserar du dina marknadssegment och med affärsmässigt fokus driver du utvecklingen av kundkoncept, produkter och tjänster, samt säkerställer en effektiv marknadsbearbetning inom segmentet. Du ansvarar för att säkra en lönsam tillväxt inom segmentet i nära samverkan med säljorganisationen och övriga funktioner. God kommunikation och relation med våra leverantörer är också avgörande för rollen. Du äger marknadsplanen för ditt segment och du är ansvarig för att den genomförs. I uppdraget kommer det även vara fokus på att vår digitala kanal är så attraktiv som möjligt utifrån målgruppen.

Din profil

Du har starka analytiska förmågor och avslöjar snabbt nya eller förändrade marknads- och kundbehov. Innovation och förändringsarbete ser du som något positivt. Du är en duktig kommunikatör, har hög integritet samt arbetar strukturerat.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom Marknad/Teknik/Ekonomi
  • Minst 3 års erfarenhet som t.ex säljare/Key Account Manager inom B2B alernativt jobbat med att utveckla affärer i andra roller så som inköpare. Man behöver inte ha arbetat som marknadschef tidigare
  • Yrkeserfarenhet inom Marknad eller Försäljning
  • God datorvana/Microsoft Office, särskilt i Excel
  • Goda kunskaper i engelska verbalt och i skrift
  • Kunskap/erfarenhet inom el och/eller vvs är meriterande men inget krav
Kontakt och ansökan

Vi arbetar löpande med urval och intervjuer. Önskar du ytterligare information om tjänsten eller vill ha vidare kontakt är du välkommen att höra av dig Matias Mosesson, Vice President Commercial Market & Sourcing, matias.mosesson@solar.se, +46 722 260007

Välkommen med din ansökan via länk!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Market

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen