MA/NO lärare åk 4-9 gärna i kombination med praktiskt/estetiskt ämne

Lerums kommun · Lerum

·

Ansök senast 21 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lekstorpsskolan är en F-9 skola. Skolan ligger i Gråbo, Lerums kommun och har för närvarande ca 340 elever. Skolan är mitt i en ombyggnationsprocess där nya lokaler och nya inspirerande lärmiljöer byggs och formas med syfte att kunna utöka elevantalet på sikt. Skolan är organiserad i 7 arbetslag. Arbetslagen är navet i organisationen och har stora möjligheter att förändra och påverka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats med engagerad personal där skolutveckling står i centrum.

Värdeskapande lärande och entreprenöriellt lärande är centrala begrepp för kunskapsbildningen på Lekstorpsskolan. Vi arbetar gränsöverskridande mellan arbetslagen och ämnesövergripande för att motivera och inspirera varandra och eleverna till utveckling och lärande.

På Lekstorpsskolan arbetar all personal utifrån årsarbetstid, vilket innebär att man arbetar 40 timmars vecka för att ge utrymme till tätt samarbete i arbetslagen.Arbetsuppgifter
Din roll är att utveckla elever mot deras fulla potential. Ditt arbete skapar, utvecklar och anpassar lärmiljöer så att alla barn och elever kan utvecklas så långt som möjligt.

Du har fullt bedömningsansvar och lektionsansvar i dina ämnen och anpassar din undervisning utefter elever och situation. I uppdraget som lärare/pedagogisk personal vid enheten ansvarar du tillsammans med berörda medarbetare för elevernas utveckling och måluppfyllelse. Du har ett lösningsfokuserat och självständigt arbetssätt med eleverna i fokus.

I din roll ingår processledarskap, vilket innebär att du kommer att ansvara för ett antal processelever där du följer upp elevers processer mot kunskapskraven och även deras sociala utvecklingen i tätt samarbete med vårdnadshavare och övriga medarbetare.

Vi söker dig som är utbildad lärare som har hjärtat på rätt plats och brinner för ditt uppdrag som lärare och att få vara en del av elevers utveckling. Du kommer tillsammans med arbetslaget utveckla och implementera arbetet mot skolans mål, styrdokument och aktuell forskning.


Kvalifikationer
Som lärare hos oss är du med och skapar en skola där alla elever ska ha möjlighet att uppnå målen och där lärandet upplevs som meningsfullt, stimulerande, roligt och tryggt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer:
- Lärarlegitimation med behörighet för undervisning på högstadiet i dina ämnen.
- Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.
Meriterande
- Goda kunskaper om och praktisk tillämpning av formativ bedömning med stöd av digitala läromedel, samt erfarenhet av att kommunicera i en digital lärplattform.
- Erfarenhet av att leda kollegialt lärande i arbetslag eller ämneslag.

Du har goda kunskaper inom digitala hjälpmedel som stöttar elevers behov och möjlighet till att utvecklas. Du är en engagerad, motiverad och driven person med ett inkluderande synsätt där varje elevs behov tillgodoses.


Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lerums kommun

Placering

Lerum