Jobbsafari är en del avschibsted logo

Manager Accounting and Business Controlling på Unimedic AB

Manager Accounting and Business Controlling på Unimedic AB

Unimedic · Sundsvall · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Unimedic AB är ett svenskt läkemedelsföretag grundat 1992 med fabrik i Matfors för tillverkning och utveckling av flytande läkemedel. I Matfors arbetar ca 70 personer fördelat på administration, lager, produktutveckling, produktion, kvalitetskontroll, dokumenthantering och kvalitetssäkring. Produkterna når marknader på flera kontinenter. Läs mer på: www.unimedic.se

Är du en analytisk och strukturerad person som vill arbeta i ett spännande företag inom en dynamisk bransch? Då ska du söka tjänsten som Manager Accounting and Business Controlling för denna väletablerade industri. Vi ger dig möjlighet att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet och vi erbjuder dig frihet under ansvar i ett stimulerande klimat med högt i tak. Du blir en del av en grupp ambitiösa medarbetare som har roligt på jobbet.

I din funktion blir du länken mellan ekonomi och produktion samt en av nyckelpersonerna i den lokala organisationen. Du rapporterar direkt till lokal Platschef och har såväl nära samarbete som rapporteringsansvar gentemot koncernens CFO.

Din roll innebär att säkerställa redovisningsfunktionen så att processerna möter organisationens kort- och långsiktiga verksamhetsmål utifrån gällande regler, principer och standarder. Du har god förståelse för produktionsprocessen utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Arbetsuppgifterna innebär att upprätta kalkyler, analysera nyckeltal samt kontinuerlig kontroll, rapportering och uppföljning av den ekonomiska situationen (prognos, budget och månadsbokslut). Du kommer även att vara ansvarig för styrning och utveckling av ekonomifunktionen samt jobba för ständiga förbättringar av rutiner och arbetssätt.

Vi söker dig som är universitets- eller högskoleutbildad inom ekonomi och har ett par års erfarenhet från en liknande position. Du behöver ha en god inblick i och förståelse för redovisning men även kunna stötta verksamheten med analyser kring lönsamhet, göra kostnadsprognoser, beräkna investeringar och blicka framåt.

Som person är du pålitlig och ansvarstagande, du har en stark analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är viktigt. Du är van att arbeta självständigt och målstyrt och kan hantera arbetsuppgifter som kräver tidsfrister och snabba beslut. Du har lätt för att samarbeta och har en god social och kommunikativ förmåga, vilket behövs i dina löpande kontakter såväl internt som externt. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har ett stort IT-intresse eftersom du kommer att vara delaktig i att säkerställa, utveckla och anpassa vårt affärssystem Jeeves till nya krav och behov. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MS Office.

Tjänsten avser tillsvidareanställning hos Unimedic, heltid med placering i Matfors.

Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf petra.elf@rutinera.se 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Manager Accounting and Business Controlling” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 31 januari 2022.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Unimedic

Placering

Sundsvall

Kontaktperson

Rutinera i Sundsvall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons