Mälarenergi söker Miljöingenjör till Affärsområde Vatten

Mälarenergi Elnät AB · Västerås

·

Ansök senast 18 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som miljöingenjör ansvarar du tillsammans med kollegor och teamledare för uppströmsarbetet, arbetet med att minska mängden miljöfarliga ämnen vid källan, för att minska föroreningsbelastningen på reningsverk och Mälaren. Du får en viktig roll i arbetet för att få ett föroreningsfritt slam från vårt revaq-certifierade reningsverk samt ansvar för att minska mängden fett i avloppsnätet. Du kommer även att bistå andra avdelningar med miljöstöd i projekt, tillståndsansökningar, anmälningar till myndigheter och utredningar. Du arbetar mot årligen uppsatta mål och en tydlig handlingsplan. En del i ditt uppdrag är att medverka i interna och externa arbetsgrupper som även är ett stöd för dig.

Miljöingenjören arbetar på avdelningen Marknad & distribution. Vi är 18 personer som ansvarar för VA-ledningsnäten, kund- och anslutningsfrågor, dagvattenplanering och tillhörande miljöarbete.

Din profil
Du som söker har högskoleutbildning med miljöinriktning, kemiinriktning eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljöbalken, mark- och vattenkemi, förmåga och kompetens att tolka utredningar och rapporter liksom att svara på remisser. Har du arbetat inom VA-branschen eller med vattenprovtagning är det meriterande, liksom erfarenhet av miljöarbete på industri eller miljömyndighet. Körkort B är ett krav.

För att lyckas i rollen så har du förmågan att kommunicera tydligt både muntligt och skriftligt. Du är en serviceinriktad person som gärna löser problem, du har driv att utveckla och förbättra och tar gärna egna initiativ och kan vara kravställande. Vidare så ser vi att du är noggrann och arbetar i det dagliga med en god struktur.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt
Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 3 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Mälarenergi Elnät AB

Placering

Västerås