Jobbsafari är en del avschibsted logo

Luftvärnsbataljonens Stab och Trosspluton vid 2. 103-kompaniet

Luftvärnsbataljonens Stab och Trosspluton vid 2. 103-kompaniet

Försvarsmakten · Halmstad · Ansök senast 16 apr.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Soldater och gruppchefter till Luftvärnsbataljonen hanterar krigsförbanden 61.- och 62.-luftvärnsbataljonerna och söker nu kontinuerligt anställda gruppchefer och soldater.

Luftvärnsbataljonen befinner sig i en stor tillväxtperiod då vi inför Luftvärnssystem
103/PATRIOT med stödjande enheter.
Som kontinuerligt anställd GSS på Luftvärnsbataljonen är du placerad på något av de två luftvärnskompanierna som förvaltar funktioner inom luftvärn, ledning, samband, logistik (tross/underhåll), teknik och markstrid.

Vid Stab och tross-pluton är vår huvuduppgift att skapa en ledningsförmåga och säkerställa underhåll till kompaniet.
Plutonen består av stabsgrupp, radiolänkgrupp, Lv.Stridsledningsgrupp, ledningsgrupp, trossgrupp, robottransportgrupp, kokgrupp, reptropp samt plutonsledning.

Vi är de som servar kompaniet. Vi tillser att kompaniet har väl fungerande lednings- och underhållslösningar. Genom flexibel, serviceinriktad och lösningsorienterad personal bidrar vi till att förbandet uppnår verkan.

Plutonen är nybildad och nu söker vi personal till följande befattningar:
Ledningsgrupp
- Logistikassistent

Stabsgrupp
  • Gruppchef stab
  • Ställföreträdande gruppchef stab / förare
  • Stabsassistent / förare
  • Underättelseassistent / förare
  • Stabsassistent / förare
  • Ledningssoldat / mc-ordonans
  • Ledningssoldat / förare
  • Ledningssoldat / signalist
Radiolänkgrupp
  • Gruppchef radiolänk
  • Radiolänksoldat / förare
Lv.Stridsledningsgrupp
- Sambandsassistent / förare

Trossgrupp
  • Gruppchef tross
  • Ställföreträdande gruppchef tross
  • Försörjningssoldat / förare
Robottransportgrupp
  • Gruppchef robottransportgrupp
  • Luftvärnssoldat robottransportgrupp / förare
Kokgrupp
  • Gruppchef kok
  • Logistiksoldat kok
Reptropp
  • Systemtekniker 103 / förare
  • Sambandsmekaniker
  • Sambandsmekaniker / lärare TSS
  • Fordonsmekaniker / förare
  • Fordonsmekaniker / bärgningssoldat / förare
Stabsfunktionen stödjer kompanistaben med sambands- och expeditionstjänst. Vi ansvarar för lägesuppföljning, tablåer, lägeskarta samt gruppering och försvar av stabsplatsen. Luftvärnstridsledning stöds med sambandsassistenter vilket är en stabsassistent med teknisk inriktning. Vi stöttar även kompaniledningen med
L1/ordonnanstjänst.

Radiolänkgruppens primära uppgift är att förse kompaniet med olika sambandslösningar. Gruppen kan också få i uppgift att gruppera i fasta torn eller master, dvs. att montera antenner på hög höjd.

Trossfunktionen försörjer kompaniet med resurser så som drivmedel, ammunition, mat och förnödenheter. Vi tillhandahåller även kompaniet lätt reparationsförmåga samt kok.
En sambandsmekaniker kommer under huvuddel av året tjänstgöra som lärare på teknisk systemstödssektion (TSS).

Personliga egenskaper som efterfrågas är en god förmåga till tempoväxlning, att du är lösningsorienterad och du kan arbeta självständigt såväl som i grupp.

Vi strävar efter att bygga ett lag där medarbetarna kompletterar varandra.
Genom att beskriva din kompetens, dina intressen samt ge önskemål om specifika befattningar hjälper du oss att erbjuda en tjänst där just dina kunskaper och färdigheter kommer till störst användning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Erbjuds du inte ditt förstahandsval finns möjlighet att utvecklas inom organisationen om du visar engagemang och duglighet.

Kvalifikationer
- Genomförd militär grundutbildning med godkända betyg

Är du intresserad av att jobba hos oss? Sök nu till Luftvärnskompaniet!

Övrigt
Din ansökan består av urvalsfrågor samt att du skriver kort vad du gör idag samt en kort beskrivning om vem du är. Detta kan du göra i fritext om du inte har möjlighet att ladda upp ett CV eller personligt brev.

Anställningen som kontinuerligt anställt gruppbefäl eller soldat (GSS/K) har en längd på åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år till, därmed totalt 12 år. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning då bland annat fysiska krav kommer att ställas för fortsatt anställning.

Semesterns längd följer din ålder:
  • Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar.
  • Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar.
  • Från och med det året du fyller 40 har du 35 dagar.
Du har också rätt till betald ledighet vid särskilda tillfällen, som vid flytt eller om en anhörig drabbas av allvarlig sjukdom. Vi vill att alla våra medarbetare ska vara friska och må bra. En god fysik är ofta nödvändig för att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter på ett bra sätt. Därför erbjuder vi dig möjligheten till att träna tre timmar per vecka på arbetstid.

Har du frågor kopplat till rekryteringen hänvisar vi till din plutonchef för värpliktiga vid Lv 6. För externt sökande, maila in dina frågor till g1-lv6@mil.se

Välkommen med din ansökan!
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men samarbetar ofta med Flygvapnet. Luftvärnet övervakar luftrummet med mobila sensorer (som radar), upptäcker hot, samt skyddar viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften genom bekämpning med robotar. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet.

Våra medarbetare deltar i insatser både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Halmstad

Dela jobbannonsen

Anmäl annons