LOTS GROUP söker Transportledare för framtidens skogstransporter

SCANIA CV AB · Stockholm

·

Ansök senast 14 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

LOTS är ett ledande och innovativt transportbolag verksamt inom skogs-, jordbruks-, och gruvindustrin. Vi lägger grunden för framtidens transportlösningar och vi är ledande i utvecklingen och användningen av digitala verktyg för styrning och planering av en uppkopplad fordonsflotta. Inom svensk skogsindustri är vi idag ett av de snabbast växande bolagen inom optimering av skogstransporter.

LOTS är ett helägt dotterbolag till Scania med huvudkontor i centrala Stockholm och verksamheter i ett flertal länder.

Om verksamheten

Hjärtat i våra verksamheter finns ute i LOTS kontrolltorn. Här leder vi arbetet och skapar en helhetsbild av transportflödena samt samlar in och analyserar data i realtid. Genom att samla in data från våra uppkopplade fordon så styr och optimerar vi transporterna för våra kunder och kontrakterade åkerier. Grunden i LOTS bygger på en tillämpning av Scanias välkända arbetsmetoder för effektiva flöden och kontinuerliga förbättringar, vilket är unikt för transportbranschen. I tillägg till detta Lean arbetssätt så adderar vi digitala verktyg för oss och våra partners. I vår svenska verksamhet transportleder LOTS idag skogstransporter från våra kontrolltorn i Falun och Åmål.

LOTS har bedrivit sin transportverksamhet i fem år och har sedan starten haft en stark tillväxt. En avgörande faktor för vår tillväxt är att alla medarbetare är djupt delaktiga i bolagets utveckling och dess kunduppdrag. Anställda får stort eget ansvar och kombinerat med frihet i arbetet ges det goda möjligheter för varierande och nya uppgifter samt avancemang inom bolaget i takt med att verksamheten utvecklas.

Om tjänsten

LOTS är i en expansiv fas för skogstransporter och söker nu en Transportledare med placering i Stockholm. Du kommer vara en del av LOTS svenska verksamhet.

Som transportledare befinner du dig i kärnan av verksamheten och är en viktig del i arbetet att planera och styra våra dagliga transporter samt stötta våra partners och bidra till att kontinuerligt effektivisera verksamheten.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Planera volymer och transportleda åkerier på daglig basis
 • Ansvara för att upprätthålla en god relation till kund och åkerier
 • Optimera och följa upp på våra transportuppdrag genom att hela tiden arbeta med förbättringar inom bland annat leveransprecision, ledtider och att maximera andelen lastade kilometrar körda
 • Analysera data och presentera förslag på kontinuerliga förbättringar för verksamheten
 • Förbereda och leda möten med kund och åkare
 • Delaktig i utvecklingen av nuvarande samt nya affärer
Din profil

Som person är du strukturerad och lösningsorienterad samt motiverad av att utveckla våra kunders transportlösningar och förbättra åkeriernas förutsättningar att öka lönsamhet. Du trivs med att arbeta i en snabbrörlig miljö där du får frihet under ansvar att agera snabbt för att lösa dagliga utmaningar.

Du är nyfiken och gillar att vara delaktig i att hitta nya lösningar tillsammans med dina kollegor och delar gärna med dig av erfarenhet och förslag på förbättringar. Du ser positivt på förändringar som gör arbetet mer effektivitet, lönsamt och hållbart. Du har förmågan att se helheten men kan också arbeta med detaljerna som transportledning kräver.
 • Du drivs av en snabbrörlig och föränderlig miljö där du får ta stort ansvar
 • Rollen innebär kommunikation med kunder och åkerier, förmågan att effektivt kommunicera både tal- och skrift är viktigt
 • Du är analytisk och kan presentera förbättringar baserade på data- och faktabaserade analyser
 • Du har goda kunskaper i Microsoft Office applikationerna, speciellt Microsoft Excel
 • Du är flexibel och har möjlighet att resa när tjänsten så kräver det
 • Kunskap eller erfarenhet från skogsindustrin eller transportsektorn är meriterande
 • Erfarenhet av transportledning är meriterande
Du rapporterar direkt till LOTS Nordics VD.

Din ansökan

Skicka din ansökan med personligt brev och CV så snart som möjligt men inte senare än 14 februari. Intervjuer kommer hållas löpande.

Besök gärna vår hemsida www.lotsgroup.com för mer information om LOTS och om du har några frågor kring tjänsten, tveka inte att höra av dig!

Fadi Said

Managing Director LOTS Nordics

fadi.said@lotsgroup.com

0701 - 65 97 57

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Stockholm