Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lösningsarkitekt

ICA BANKEN AB · Borås · Ansök senast 21 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Lösningsarkitekt på ICA Banken är du bryggan mellan verksamhet och teknik som omsätter verksamhetens behov till tekniska lösningar och ser till att lösningar som tas fram är en del av den totala arkitekturen. Vi söker dig som är nyfiken på nya tekniker/arkitekturer och hur vi kan använda det för att skapa nya möjligheter för ICA Banken. Placering för rollen är i Borås eller Solna.


Om jobbet som Lösningsarkitekt

Som Lösningsarkitekt deltar du tidigt i initiativ med syfte att ta fram en övergripande lösning som säkerställer en effektiv och hållbar arkitektur i linje med strategier, principer och roadmaps. Vid behov bidrar du även till att definiera nya arkitektur-ramar. Allt arbete sker i nära samarbete med kravställare, systemarkitekter, verksamhetsarkitekter mfl.

Du tar fram lösningar där befintliga och nya köpta tjänster, egenutvecklade system, ICA- gemensamma system etc. samverkar på bästa sätt. Du balanserar olika prioriteringar och strävar både efter att säkerställa uppdragets framgång, möjligheten att förvalta lösningen samt att se till att övergripande strategier följs.

Vidare beskriver och visualiserar du nulägen och lösningar med arkitekturmodeller, realiseringsalternativ, motivering och konsekvenser – vilket används som underlag för analys, förankring, beslut, kommunikation och fortsatt detaljering av lösning.


Är du den vi söker?

Som person är du social, kommmunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är nyfiken och driver självständigt din utveckling samtidigt som du gärna delar med dig av kunskap. Du har en hög analytisk förmåga och ser till helheten, fångar sammanhanget och kan förklara konsekvenserna av att välja ett alternativ samt drivs av att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Vidare tror vi att du:

  • har flera års bakgrund inom IT och arbetar som IT-lösningsarkitekt eller motsvarande roll
  • är van att ta fram IT-lösningar som spänner över flera IT-system i en mixad miljö av egenutvecklat och köpta tjänster
  • hanterar muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska
  • har en högskoleutbildning inom IT.

Det är meriterande om du har kännedom inom områdena bank- och försäkringsverksamheter samt om du har erfarenhet av marketing automation.


Vad händer nu?

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast 21/6, då urval sker löpande. För frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Maria Engrup, 070-375 92 43.

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning, kontroll av kreditupplysning och i vissa fall även utdrag ur belastningsregistret förekommer i samband med våra rekryteringsprocesser.


Därför ska du välja ICA

Varje dag är en härlig utmaning på ICA Banken & ICA Försäkring. Varför det? Jo, för att hela vår bransch håller på att förändras. Och den förändringen öppnar för spännande utmaningar där gamla invanda sätt att jobba utmanas. Det betyder också att vi måste hålla oss i konstant utveckling. På riktigt. Både som individer och som verksamhet. Vi behöver föra samman innovation och digitalisering i en härlig kombination, där vi tillsammans kan hitta de där smarta och praktiska lösningarna som kunderna knappt vet om att de behöver. Än.

Läs mer om livet på ICA på vår karriärssida.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ICA BANKEN AB

Placering

Borås

Kontaktperson

ICA Banken AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons