Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lönespecialist till Forsman & Bodenfors

Randstad · Göteborg · Ansök senast 21 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Till vår kund söker vi nu en lönespecialist med flera års erfarenhet av att arbeta med hela löneprocessen. I dagsläget är lönehanteringen outsourcad men för att öka kvaliteten och lättare kunna påverka utvecklingen av processer har man valt att ta hem arbetet med lön. I samband med den övergången söker vi nu någon som kan ansvara för arbetet med implementeringen och övergången. Du kommer att arbeta från kontoret i Göteborg och självständigt hantera löner för fem svenska bolag. 

Rollen är bred och innefattar både praktiskt och självständigt arbete med allt som rör lönehanteringen. Du ansvarar för hela löneprocessen från förberedning, kontroller och justeringar till efterarbete och avstämningar som rör löner. Du kommer även att arbeta med att lägga in nyanställda, anmäla till försäkringskassan, kronofogden, rapportera till SCB etc. Vidare kommer du vara som en del i teamet på ekonomiavdelningen med involvering i AGI-avstämningar, förmåner, årsrutiner och semester. Du har möjlighet att påverka genom att optimera processer, hantera rapportering, uppdatera dokumentation, ställa krav internt samt förändra och förbättra stort som smått inom löneprocessen. 

Som lönespecialist är du den som förklarar och besvarar alla medarbetares funderingar och frågor gällande lön och du kommer även att ha ett nära samarbete med kollegorna på HR och ekonomiavdelningen.

Ansvarsområden

Arbetsuppgifter:
-Administrera tjänstemannalöner för ca 250 anställda fördelade på fem bolag
-Svara på anställdas frågor inom löneområdet
-Ansvara för korrekta löneunderlag till ekonomiavdelningen 
-Hantera utlägg, förmåner, friskvård, avstämningar 
-Sköta myndighetsrapportering
-Vara kontaktperson gentemot försäkringsbolag gällande alla frågor som rör försäkringar och pensioner
-Säkerställa efterlevnad av lagar och regler (ex semesterlagen)
-Upprätta och underhålla lönehandbok
-Säkerställa att du är uppdaterad inom dina ansvarsområden samt informera organisationen om nyheter 
-Skapa och upprätthålla rutiner
-Vara behjälplig i vissa personalfrågor 

Kvalifikationer

Bakgrund:
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med hela löneprocessen. Du är utbildad löneadministratör och kvalificerad inom området. Vi ser också väldigt positivt på om du har förståelse för ekonomi och tidigare har arbetat med redovisning. Du behöver ha kunskap inom alla direkt lönerelaterade frågor samt om lagar och förordningar, myndighetsrapportering, pensioner och försäkringar. Vi arbetar i lönesystemet Agda och ekonomisystemet Maconomy. Det är en fördel, men inget krav, om du har erfarenhet av Agda men vi förutsätter att du är van vid lönesystem, Excel och har ett allmänt intresse för automatiserade processer. 

Personlighet:
Du kommer till ett kreativt företag och en platt organisation och vi söker en kollega som trivs i en miljö där alla pratar med alla. Vi arbetar i ett öppet landskap och har god stämning i företaget. 
Det vi förväntar oss av dig är att du arbetar proaktivt och tar ansvar samtidigt som du är noggrann och kunnig inom ditt område. Du är självständig men har lätt för att samarbeta då du kommer att arbeta nära olika yrkeskategorier. Rollen ställer också krav på pedagogisk förmåga och ett gediget intresse för människor. Avslutningsvis är du den som håller dig uppdaterad inom området och är bra på att kommunicera ut nyheter. 

Ansökan

För frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Johanna Berglin, 0703-80 53 41.
Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. 
Ansökan sker via Randstad Finance. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget

Forsman & Bodenfors är en av Sveriges största reklambyråer med säte i Göteborg. På lokal som global nivå jobbar vi huvudsakligen med konsumentreklam, men vi jobbar även med business-to-business. I repertoaren bär vi med oss kampanjer för bland annat Sandvik, H&M, Apoteket, Volvo Lastvagnar och Volvo Personvagnar.    

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons