Jobbsafari är en del avschibsted logo

Löneansvarig

Ball Beverage Packaging Fosie AB · Malmö · Ansök senast 14 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du några års erfarenheter av att arbeta med lön och vill ta dig an en ny utmaning? Vi på Ball söker nu en ny löneansvarig till vår fabrik i Malmö som producerar dryckesburkar av aluminium. Vi är ca. 250 medarbetare som arbetar inom en stark tillväxtindustri med stort fokus på en hållbar miljö. Vi är världsledande inom hållbarhet med en ljus framtid. Hos oss får du en inkluderande kultur som genomsyras av förtroende och utveckling. Vi ser positivt på nya idéer och strävar alltid efter att komma framåt. Du får även eget kontor, gratis parkering, ATF, restaurang på plats och lunchförmån, friskvårdsbidrag, fördelaktiga priser på utvalda gym, flextid samt kurser för personlig utveckling mm.

Om rollen
I rollen som löneansvarig kommer du driva hela löneprocessen för våra 250 anställda i lönesystemet Visma Agda PS. Förutom Agda PS kommer du arbeta dagligen i tidredovisningssystemet ProMark, det är därför meriterande om du har arbetat i det program tidigare. Vi är ca. 200 kollektivanställda och 50 tjänstemän som går under Teknikavtalet. Du kommer även arbeta med att ge stöd till medarbetare och chefer gällande lönefrågor, samt ge stöd i Concur som hanterar resor och övriga kostnader. Utöver detta så ingår även att vara ett administrativt HR-stöd. Eftersom du ingår i ett HR-team och fungerar som en stödfunktion för våra chefer utförs arbetet från vårt kontor beläget i Fosie, Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Säkerställa bolagets efterlevnad av arbetsrättslagstiftning och de kollektivavtal affärsområdet är knutna till inom löneområdet
  • Uppdatering av personregister, tabeller och parametrar i Agda PS.
  • Programmering och uppdatering av tidredovisningssystem ProMark.
  • Manuella uträkningar av löner och övriga ersättningar, registrering av reseräkningar och övriga rörliga transaktioner i Agda PS för kollektiva och tjänstemän.
  • Samla in och bearbeta lönedata inför lönekörning samt hantera lönerevision
  • Delta i rapportering, redovisning och information gällande personal- och lönerelaterade frågor till myndigheter. Försäkringskassa, Kronofogden, m fl.
  • Kunna delge information till medarbetare och chefer gällande lön-, pension- och försäkringsfrågor.
  • Uppföljning av arbetad tid, sjukfrånvaro, semester, övertid och personalomsättning i form av veckorapporter och månadsrapporter.
  • Utfärda arbetsgivarintyg.
  • Rapportering till SCB, SNL och FORA.
  • Löneanmälningar till Alecta/Collectum.
Att med hög integritet hantera konfidentiell information och dokumentation som arbetsgivarrepresentant är en självklarhet.

Om dig
Som ansvarig för lön behöver du vara noggrann och effektivt. Du trivs att arbeta med återkommande arbetsuppgifter och stävar ständigt efter att öka effektiviteten. Vi ser att du är en problemlösare som kan lokalisera avvikelser och ta dig an nya utmaningar. Förmåga att självständigt driva processer samt prioritera ditt arbete ser vi som en stor del av denna tjänst. Eftersom du kommer samverka med myndigheter i ditt arbete är du även en serviceinriktad och ansvarstagande person. Viktigast för oss är att du trivs med att tillhöra ett team och är mån om att hjälpas åt då det genomsyrar det team vi är idag. Det är en självständig tjänst men vi alla jobbar mot samma mål och stöttar där det behövs.

Kvalifikationer
Vi ser att du har några års erfarenhet av lönearbete i Agda PS med goda referenser. Du behöver ha god kunskap om svensk lagstiftning, nämn gärna om du under senaste tiden har utbildningar inom svensk arbetsrätt. Meriterande om du även tidigare arbetat i ProMark och Concur som är två system du kommer att arbeta mycket med.
Du är en van datoranvändare med mycket goda kunskaper i Officepaketet och har förmåga att snabbt lära dig de IT-system som tillämpas i verksamheten.
Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska samt engelska, som är vårt koncernspråk.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Arbetstid
Måndag till Fredag 08.00 – 16.30, med flex

Start
Önskvärt i Augusti

Sista ansökningsdag
2022-08-14

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ball Beverage Packaging Fosie AB

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons