Lokreparatör

LKAB · Kiruna

·

Ansök senast 25 okt. (3 dagar kvar)

LKAB Malmtrafik AB är ett logistikföretag som är helägt av LKAB vars främsta uppgift är att lasta, lossa och transportera LKAB’s järnmalmsprodukter på Malmbanan.

En väl fungerande logistik med järnvägstransporter är ett måste om LKAB ska vara ett konkurrenskraftigt gruvbolag. LKAB står idag för ca 40% av Sveriges järnvägstransporter.

På LKAB Malmtrafik kan vi erbjuda dig ett arbete i ett av Sveriges mest offensiva bolag och Sveriges största åkeri. 2019 fraktade LKAB cirka 25 miljoner ton järnmalmsprodukter från Malmberget, Svappavaara samt Kiruna via Malmbanan till hamnarna i Narvik och Luleå. Vi har egna lastnings- och lossningsterminaler, fordon och underhållsverkstäder. LKAB Malmtrafik AB bedriver verksamhet i Kiruna, Svappavaara, Malmberget, Narvik och Luleå.


Vi söker lokreparatörer till vår lokverkstad i Kiruna, både Dieselelektrisk lokreparatör och El-loks reparatörer. Som Reparatör inom lokunderhåll på LKAB Malmtrafik AB kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av förebyggande- och avhjälpande underhåll av våra olika loktyper.

Arbetsområdet innefattar underhållsarbete i första hand med avseende på inspektion, översyn, revision, reparation, svarvning av hjul på lok och vagnar, växling av lok och därmed förekommande arbeten i samband med lokunderhållet. Arbetet utförs enligt gällande trafiksäkerhets, ritnings- och underhållsinstruktioner. Bärgningsarbeten efter linjen kan förekomma.

Anställningsform: Skiftgång

Stationeringsort: Kiruna

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är noggrann, öppen för nya idéer och initiativrik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med underhållssystem.

Lämplig utbildningsbakgrund är gymnasieutbildning med inriktning el, elektronik, fordonsunderhåll, maskinarbeten eller motsvarande. Yrkeserfarenhet inom lokunderhåll eller motsvarande och goda datorkunskaper är meriterande.

Tjänsten kräver att du uppfyller vissa hälsokrav såsom fullgod syn, normalt färgseende och god hörsel.

B körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2020-10-25.

Intervjuer kan komma att ske löpande så du kan därför bli kontaktad innan ansökningstidens slut.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Produktionschef Roger Tillstam tel: 010-1445670 eller e-post: roger.tillstam@lkab.com


Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

LKAB

Placering

Kiruna

Kontaktperson

Luossavaara-Kiirunavaara AB