Jobbsafari är en del avschibsted logo

Logistics Developer – Cummins Scania XPI Manufacturing

Logistics Developer – Cummins Scania XPI Manufacturing

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 13 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania har tillsammans med Cummins INC ett Joint Venture för utveckling och produktion av XPI Diesel Insprutningssystem. JV’t innehåller ett flertal funktioner såsom utveckling, bearbetning, montering, provning samt inköp och har verksamhet i Juárez Mexiko, Columbus IN USA samt i Södertälje.

Nu startar vi upp arbetet med framtidens insprutningssystem som är mindre och effektivare för att stötta Scanias mål med att ”driving the shift”. Vi arbetar även målinriktat och hängivet med att bidra till och uppfylla Scanias globala miljömål. Vi har högteknologiska provutrustningar och avancerade tvättmaskiner. All montering sker i en ISO klass 8 renrumsmiljö med avancerade mät- och monteringsmaskiner för att uppnå nödvändig prestanda och kvalitet.

Är du en erfaren logistikutvecklare som vill hjälpa oss och tillsammans ta klivet in i denna förändring? Dina erfarenheter och din kunskap är värdefull för oss. Har du ledarskapsambitioner? Vi ser gärna att du vill utvecklas inom ledarskap!

Vi är en liten grupp med roller som materialplanering, produktionsplanering, logistikutveckling och systemägarskap. Vår styrka i teamet är vårat nära samarbete, förståelse för varandras uppgifter och utmaningar och att vi stöttar och hjälper varandra.

Arbetsuppgifter
  • Ditt uppdrag spänner över hela vår Supply Chain. Du kommer ha en central roll inom vår logistikfunktion
  • Som delprojektledare representera logistik i produktintroduktionsprocessen. Arbeta i nära samarbete med övriga delprojektledare. Erat lagarbete bidrar till en kreativ atmosfär som gör skillnad och generera nya idéer och lösningar för att ge oss produktionsprocesser i världsklass.
  • Implementera logistikprocessen inklusive tidplan och ekomomi. Göra processen känd inom projektet och tydliggöra era beroenden.
  • Säkra att vi inom logistik följer vår tidplan och aktiviteter.
  • Sätta upp bla materialflöden, lagerkapacitet, systemuppsättning, inköp och installation av utrustning som tex vagnar, lyftbord, ställage, handdatorer.
  • Säkra material vid prototypbyggnation.
  • Driver, bidrar och stöttar i det tvärfunktionella förbättringsarbetet samt inom den egna gruppen.
  • Vi utför arbetet i nära samarbete med övriga grupper inom produktionsanläggningen men även genom ett nära tvärfunktionellt arbete med vår systerfabrik i Juárez och våra utvecklingsavdelningarna i Södertälje och Columbus.
Din profil

Du arbetar idag som logistikutvecklare inom fordonsbranschen.

Du har en naturlig förmåga att leda och kommunicera och arbeta under eget ansvar. Du trivs i ett nära samarbete med andra människor och i en global miljö. Du är strukturerad, målinriktad, bekväm som kravställare och vill arbeta med processutveckling. Att ha ett nära samarbete med produktion och stödfunktioner ser du som ett vinnande koncept för att lyckas med uppdraget.

Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning eller Scanias teknikerutbildning samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Meriterande är även om du har:
  • Ingenjörsutbildning med inriktning logistik.
  • Kunskap inom Scanias projektledningsverktyg och metoder (PD-processen).
  • Har erfarenhet från projektledning inom logistik och är van vid att arbeta med PEIP.
  • Kompetens inom SQL, LAYCAD och värdeflödesanalyser.
Vi erbjuder

Flexibla arbetstider samt möjlighet att kombinera arbete hemifrån och på kontoret.

Möjligheten att få vara med från start av produktintroduktioner och uppdatering av utrustning och ytor för logistik och produktionsprocesser.

Arbeta i ett team där inkludering, lagarbete och att vi tar tillvara på våra individuella kompetenser är grunden för vårat samarbete.

En av dina närmaste kollegor kommer att utses till handledare för att se till att du får en bra start på ditt nya arbete och knyter nödvändiga kontakter inom och utanför produktionsanläggningen.

Ytterligare information

För mer information kontakta Maria Peterson, Logistikchef tfn 070-0810664

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Vi behandlar ansökningarna löpandes under annonseringsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och behöver den senast den 2020-12-13.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons