Livsmedelsinspektör (visstid)

Söderåsens Miljöförbund · Klippan

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Verksamhetsbeskrivning

Söderåsens miljöförbund är ett kommunalförbund för Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommuner, ett område som tillsammans har ca 65 000 invånare. Förbundet ansvarar för tillsyn och kontroll enligt främst miljöbalken och livsmedelslagstiftningen, men har även en del uppdrag inom miljöstrategiskt arbete samt ansvarar för energi- och klimatrådgivning i våra fem medlemskommuner. I organisationen arbetar ca 30 personer och vi är centralt placerade i Klippan. Förvaltningens tillsynsverksamhet är indelad i tre avdelningar och du kommer att tillhöra livsmedelsavdelningen. Livsmedelsavdelningen består av 5 inspektörer och har som främsta uppdrag att skydda konsumenterna genom att kontrollera att livsmedelsföretaget lever upp till kraven i livsmedelslagstiftningen. Livsmedelsgruppen kontrollerar också att försäljning av tobak, elektroniska cigaretter, folköl och receptfria läkemedel sker enligt lagstiftningens krav och att barn och ungdomar skyddas.

Nu söker gruppen en förstärkning då en av våra kollegor ska vara föräldraledig (11 månader). Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och med möjlighet att påverka arbetssätt och rutiner. Kontrollen sker i huvudsak i projektform och branschvis vilket ger utrymme för stor variation och utveckling. Gruppen arbetar tillsammans mot verksamhetens mål och vi lägger stor vikt vid gott samarbete och god lagkänsla. Vi hoppas att du vill vara en del av vårt team och vara med i utvecklingen av framtidens livsmedelskontroll.


Arbetsuppgifter

Miljöinspektör med huvudsaklig inriktning mot livsmedelskontroll

Som miljöinspektör inom livsmedelskontrollen kommer du huvudsakligen att bedriva kontroll enligt livsmedelslagstiftningen. Arbetet innebär att planera och utföra kontroller men även att utfärda myndighetsbeslut inom området. Det ingår även handläggning av inkomna ärenden så som att registrera anläggningar, svara på remisser, handlägga och utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar samt att ge information och vägledning till både företagare och privatpersoner.

Då livsmedelsgruppens uppdrag även omfattar tillsyn av tobak, elektroniska cigaretter, folköl och receptfria läkemedel kan detta också komma att ingå i arbetsuppgifterna.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området som ex. livsmedelsingenjör, livsmedelsagronom, kostvetare, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan motsvarande utbildning.

Meriterande är dessutom om du har kunskap eller erfarenhet av:

- myndighetsutövning och tillämpning av gällande lagstiftning,

- olika metoder för kontroll så som inspektion, revision, provtagning och utvärdering av analysresultat,

- livsmedelsbranschen,

- ärendehanteringssystemet Vision.


Arbetet som inspektör innebär kontakt med personer med olika bakgrund, ursprung och med olika förutsättningar. Det ställer därför höga krav på integritet och professionalitet. Du behöver kunna göra sakliga och objektiva bedömningar och ställa tydliga krav. Det innebär även att du behöver uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska vara kommunikativ och prestigelös och vara en flexibel person. Du behöver vara ansvarskännande och noggrann och har lätt för att samarbeta med andra.

Det är viktigt att du är självgående, har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att fatta egna välgrundade beslut.

Om du känner igen dig i beskrivningen är du välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om tjänsten så svarar våra kontaktpersoner gärna på frågor.


Vi vill ha din ansökan senast den 13 december 2020 men tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Tillträde 1 februari 2021 eller enligt överenskommelse

Söderåsens miljöförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Söderåsens Miljöförbund

Placering

Klippan

Kontaktperson

Söderåsens Miljöförbund

Ansök via mejl