Jobbsafari är en del avschibsted logo

Livscoach

43 Ideell fören med firma STALL 43, STALL · Norrtälje · Ansök senast 8 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Jag heter Mimi är 22 år och bor på en gård utanför Norrtälje. Här har jag mitt hem, min trygghet och min arbetsplats. Jag har autism och intellektuell funktionsnedsättning. Det gör att jag har stort behov av hjälp och stöd från min omgivning. Jag kan ha svårt att läsa av och förstå sociala sammanhang och normer. Jag har svårt för övergångar och blir stressad och frustrerad av fel ställda krav. Jag behöver personer omkring mig som är inkännande, förstående och trygga i sig själv. Och som utan prestige kan klara av att lämna sina egna värderingar för att fokusera på mina behov under sitt arbetspass.

Jag har mycket klart för mig inombords och en stark vilja hur det ska vara men jag behöver hela tiden stöd i att nå dit jag vill. Som en ständig mental krycka. Mina assistenter är livsviktiga för mig. På grund av min Autism och IF har jag svårt att hantera och sortera intryck. Det som är självklart för många är ofta en ständig kamp för mig. Jag kan ha svårt att förstå och se varianter, det gör att jag lätt fastnar i detaljer och har svårt att ta mig vidare. Alla äventyr jag vill ut på kräver mycket av min omgivning. Kortsiktig och långsiktig planering, tålamod och ett stort engagemang av mina assistenter. Det gäller både då jag ska göra en aktivitet här på gården där jag bor eller om jag ska ut och fika i Norrtälje eller på en spännande resa jag längtat till länge. Får jag inte hjälp med att göra det jag måste och vill så blir hela mitt liv en enda förvaring, där jag blir väldigt isolerad och ensam.

Just det här är självaste utmaningen för dig som ska vara mina assistent. Jag är ganska rädd för människor, det har passerat många i mitt liv och flertalet har inte haft den förståelsen som krävs för att hjälpa mig. Det har gjort att min självkänsla inte är den bästa. När jag väl lär känna någon vilket kan ta lång tid och blir trygg med den personen så blir den personen väldigt värdefull för mig. Det är ni som är mina möjliggörare. Jag har lärt mig att när jag litar på människor så får jag ”använda” dem så att jag får den hjälp jag behöver. Därför är det jättebra om de som är mina assistenter är lite olika. Viktigt är att vara snäll, tycka om mig och ha förståelse för att mina funktionsnedsättningar gör att det inte alltid är så lätt för mig. Det låser sig ibland då blir jag rädd, osäker och ledsen. När jag inte kan göra mig förstådd kan jag bli frustrerad och arg. Jag får då ett typiskt autistiskt Meltdown. Det innebär att jag inte riktigt vet vad som händer. Min hjärna får nåt överslag och jag har inte längre kontroll. Jag blir inte fysiskt utagerande, men jag kan kasta saker och jag skriker mycket högt. Det finns inte riktigt något att göra i dessa situationer än att vänta ut. Efteråt blir jag ledsen och gråter, då vill jag gärna bli tröstad. Det är jätteläskigt att få utbrott som tur är så är det inte så ofta nu. Kanske en gång i månaden eller så. Men jag vill inte att du ska vara rädd för mig. Jag vet att mina assistenter får mycket information och handledning. Och att ni är ett gäng som hjälps åt. Det gänget har mycket kul med mig. Jag älskar fester, Cosplay, Japan, hela Nintendovärlden, roliga klipp på Youtube, Anime. Jag vill bli en jättebra konstnär, två gånger i veckan har jag konstskola här på gården. En dag in veckan har vi ett otroligt roligt Nintendoquiz i skogen, på fredagar ska vi köra Mario Kart. Vi har en stor fin ateljé här kan vi hitta på roliga grejer, skapande, cafékvällar, Cosplay, musikprojekt, voiceacting med mera. På gården finns hästar, hundar, katt och höns.

Alltså du får inte vara allergisk och du ska liksom gilla att ta del av vår gård som är väldigt kreativ och levande. Här finns möjlighet för dig att utveckla det som du brinner för också! Jag är intresserad av vem du är och vad du tycker om, jag vill att du ska vara personlig och skapa en bra relation med mig.

Jag vill att du ska förstå och vara öppen för hur autism fungerar just för mig. Det viktigt att arbeta förebyggande, med en tydlig struktur, förutsägbarhet och jag gillar verkligen bildstöd. Framförallt vill jag att du ska ha en kreativ och lekfull inställning. Jag gillar inte att pressas in i någon mall. Jag kan själv och vill vara självständig, men jag behöver stöd och hjälp av andra för att kunna vara det. Jag vill inte att du tjatar och stressar mig samtidigt måste du kunna/våga ta plats och vara den där motorn jag behöver. Inte så lätt i början, att känna av när det är läge att backa och att gasa men med rätt inställning och hela Teamets hjälp så funkar det!

Jag ser fram emot att lära känna dig och hoppas du ska trivas här på gården tillsammans med mig och mitt härliga gäng!

Det här är tolkat och skrivet av Mimis mamma.

Du som söker är en man, med god kunskap om autism, nyfikenhet, vilja att lära dig mer och att utvecklas som person i detta arbete. Åtta timmar/dag har vi dubbel bemanning så du kommer att både arbeta tillsammans med någon och på egen hand. Dygnspass förekommer.

Vi kommer att inskola och handleda dig på ett bra sätt med möjlighet till kurser/utbildning.

Här är några ledord som Teamet satt ihop:

Teamanda Påhittig Lösningsinriktad Lugn Ödmjuk Humor Långsiktig Ansvarstagande

Prestigelös

Är du en kreativ och lösningsbenägen person som står tryggt kvar när det stormar. Kan du arbeta på ett professionellt sätt men också bli personlig och ta del av den här tjejens inre önskningar?

Välkommen att höra av dig, så ska vi berätta mer!


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

43 Ideell fören med firma STALL 43, STALL

Placering

Norrtälje

Kontaktperson

STALL 43 Ideell fören med firma STALL 43

Dela jobbannonsen

Anmäl annons