Jobbsafari är en del avschibsted logo

LFV SÖKER EN CHEF TILL KOMMUNIKATION

Luftfartsverket · Norrköping · Ansök senast 13 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Från och med den 1 december inrättas en ny avdelning – Gemensamma Tjänster. Avdelningen ansvarar för att driva och utveckla arbetet avseende verksamhetsgemensamma områden samt ge stöd inom dessa områden till den övriga organisationen. Inom avdelningen finns enheterna Inköp, Ekonomi, Kommunikation, HR-Lön, Lokaler och Service, Gemensamt Flygsäkerhetsarbete samt Utbildning. Totalt omfattar avdelningen cirka 90 medarbetare fördelade på sju enheter, med en chef för varje enhet.

Kommunikationsenheten kommer att bestå av följande roller: Kommunikatörer med ansvar för digitala kanaler, redaktionellt arbete, projekt- och förändringsstöd samt pressansvarig, inhousebyråstrateg/grafisk designer och marknadskoordinator, totalt fem tjänster varav några är placerade i Norrköping och några i Stockholm. Utöver det kommer enheten att bestå av fyra tjänster, varav en gruppchef, som arbetar med dokumentadministration, alla placerade i Norrköping. Våra ledord lösningsorienterad, engagerad och nytänkande är en bra beskrivning av våra medarbetare.

Din roll
I rollen som chef Kommunikation kommer du att ha ett övergripande ansvar för att driva och utveckla de strategier och mål som rör Kommunikationsenhetens verksamhetsområde. Du svarar för det operativa stöd som behövs och efterfrågas i LFVs verksamhet gällande kommunikationstjänster.

Du har personalansvar för våra medarbetare inom enheten. Du rapporterar till chefen för avdelningen Gemensamma Tjänster och kommer att vara en del av avdelningens ledningsgrupp. Du arbetar också i nära samarbete med den nya koncernfunktionen som på ett strategiskt plan hanterar såväl kommunikativa som HR-relaterade frågor. Tjänsten kan innebära en del resor i och med att vår verksamhet finns på flera olika orter i Sverige.

Enhetens ansvarsområde är att producera kommunikationsmaterial internt och externt samt underhålla och utveckla LFVs kanaler för extern och intern kommunikation. I förändringsarbeten, program och större projekt stöttar enheten med kommunikationsrelaterade aktiviteter. Det kan handla om allt från att utveckla chefer och ledares kommunikativa förmåga till att organisera LFVs deltagande i externa event. Enheten ska bevaka och bereda frågor gällande koncernens varumärke och grafiska profil och bidra till myndighetens visuella uttryck. Även ansvaret för presstjänst och kriskommunikation ingår. Vidare ansvarar enheten för LFVs hantering av verksamhetsinformation i form av arkiv och registratur.

Läs gärna mer om vårt uppdrag - lfv.se/om oss och vilka vi är - lfv.se/karriär

Din profil
Du har en relevant akademisk examen, lång och gedigen erfarenhet inom kommunikation samt bred chefserfarenhet inom kommunikationsområdet.
Du har dessutom erfarenhet av brett operativt kommunikationsarbete som innefattar såväl internt som externt fokus. Erfarenhet av varumärkesarbete kopplat till värdegrund och grafisk profil ser vi också som en förutsättning.

Det är meriterande med erfarenhet inom statlig eller offentligt reglerad verksamhet, samt med erfarenhet av arbete inom arkiv eller registratur.

För att lyckas i denna roll är det av stor vikt att du har en personlig mognad. Vi behöver en person som är grundad i sig själv och utifrån det kan stå upp i sitt ledarskap och även driva kommunikativa frågor på ett tydligt och förtroendeingivande sätt inom myndigheten.
Du är relationsskapande och har förmåga att skapa bra relationer såväl inom den egna gruppen som i övriga delar av LFV. Du entusiasmerar medarbetare och ger dem rätt förutsättningar att prestera och nå gemensamma mål genom att se och tillvarata deras olika styrkor, skapa engagemang och delaktighet. Det gör du till exempel genom att sätta utmanande mål för såväl gruppens arbete som ditt eget. Du är resultatorienterad.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort i Norrköping. Innan anställning genomför vi en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privatsjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor.

Vi sitter i ljusa och fina lokaler centralt i Norrköping och erbjuder ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med lösningsfokuserade, engagerade och nytänkande medarbetare.

Fackliga kontakter
Per-Ola Kårbro ST 011-19 20 00
Andreas Gröndal Saco 011-19 20 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Luftfartsverket

Placering

Norrköping

Kontaktperson

Barbro Bolander

072-1427529

Dela jobbannonsen

Anmäl annons