Legitimerad biomedicinsk analytiker

Region Jämtland Härjedalen · Östersund

·

Ansök senast 20 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Laboratoriemedicin på Östersunds sjukhus söker legitimerade biomedicinska analytiker (BMA) eller motsvarande för arbete inom Laboratoriemedicin, inom klinisk kemi/transfusionsmedicin och klinisk mikrobiologi. Laboratoriemedicin är en ackrediterad verksamhet som har ett stort och varierande diagnostiskt panorama inom specialiteterna Klinisk kemi, Klinisk mikrobiologi och Transfusionsmedicin. Vi bedriver en högklassig diagnostik och ger våra patienter och remittenter en hög grad av service. Vid enheten utförs ca 2,5 miljoner analyser samt ca 5000 blodtappningar/ år. Laboratoriedatasystem är Flexlab, Analytix och ProSang. Verksamheten har drygt 60 medarbetare med följande professioner; legitimerade biomedicinska analytiker, legitimerade sjuksköterskor, kemister, mikrobiologer, undersköterskor, laboratoriebiträden och medicinska sekreterare. Verksamhetens sortiment motsvarar väl de krav som ställs inom ett länssjukhus av vår storlek där de flesta specialiteterna finns. Här finns möjligheter för personlig utveckling samt för aktivt deltagande i verksamhetens utveckling. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll- och helgtjänstgöring. Om framtida behov av nattjänstgöring förändras på enheten kan även nattjänstgöring bli aktuell. Laboratoriemedicin är en verksamhet inom region Jämtland Härjedalen, med fysisk placering på Östersunds sjukhus som är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad.

Arbetsuppgifter
Arbetet innefattar såväl dagtid som obekväm arbetstid med rotation inom enheten. Huvudsakliga arbetsuppgifter, beroende på placering, är laborativt arbete, bedömningar, tekniskt godkännande, felsökningar och kundkontakter. Dina analyser och bedömningar av mät- och undersökningsresultat utgör en stor del i säkerställandet av att patienterna får rätt diagnos och behandling. Du tar ansvar och driver dina arbetsuppgifter i mål på egen hand, kan även anpassa dig och omprioritera när när det behövs.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är Legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande utbildning för laboratoriearbete. Vi tror att du har ett stort engagemang med hög samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Arbetet kräver noggrannhet och förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Vi ser att Du ha förmåga att se helheten och en ambition att skapa arbetssätt som främjar intern och extern samverkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Meriterande är om du har erfarenhet från laboratoriearbete eller liknande

Övrigt
Utifrån att regionen har lägenheter så hjälper vi till med boende.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Jämtland Härjedalen

Placering

Östersund

Kontaktperson

Kerstin Silfver

063 153626