Jobbsafari är en del avschibsted logo

Legitimerad arbetsterapeut inom särskilt boende

Legitimerad arbetsterapeut inom särskilt boende

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 17 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Avdelningen för särskilt boende ingår i Hälsa, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad. Huvudfokus för avdelningen är att bedriva vård och omsorg med kvalitet och därigenom skapa trygghet för patienter/brukare och anhöriga. I Malmö stad finns det 42 särskilda boenden. Som legitimerad arbetsterapeut inom avdelningen tillhör du HSL-enheten Säbo Rehab.

Inom enheten arbetar idag omkring 26 legitimerade arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter gemensamt med förebyggande och rehabiliterande åtgärder för personer med nedsatta funktions- och aktivitetsförmågor. Förbättringsarbete och utveckling är ett stort fokus inom vår enhet. Det finns en kvalitetsutvecklare knuten till enheten vilken är ett stöd vid utvecklings- och förbättringsarbeten.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt. Du utför bland annat ADL- och funktionsbedömningar av aktivitetsförmågan samt stödbehov. Utifrån patientens behov sker sedan planering, genomförande samt uppföljning av insatser såsom förskrivning av hjälpmedel och träning.

Arbetet sker i team kring patienten tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och sektionschef. Teamets samarbete är en förutsättning för en god och patientsäker vård. I arbetet ingår även handledning av omvårdnadspersonal i ett rehabiliterande förhållningssätt. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer. Det handlar om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för patienter inom särskilda boenden i Malmö stad.

Dokumentationen sker i journalsystemet Procapita. Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig, legitimerad arbetsterapeut, som har intresse av att arbeta med patienter inom särskilda boenden i Malmö stad.

Erfarenhet av arbete på särskilt boende, inom yrkesområdet och kommunal verksamhet är meriterande. En fördel är också om du har erfarenheter av handledning av omvårdnadspersonal samt av hjälpmedelsförskrivning. Du har en helhetssyn och en god förmåga att analysera och reflektera utifrån olika perspektiv samt hitta lösningar beroende på behov och situation. Du bemöter patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt. Ditt samarbete med kollegor, patient och teamet runt patienten är i fokus, och ditt förhållningssätt är lyhört, coachande och stödjande. Du har en förmåga att planera och prioritera både självständigt, med stöd av kollegor och närmaste chef på ett effektivt sätt. Du är trygg i din yrkesroll. Du har en positiv inställning och bidrar till ett gott arbetsklimat för att främja ett gott samarbete. Mycket goda kunskaper i svenska språket krävs, både i tal och skrift. Vi förutsätter att du har en god datorvana.

Du är varmt välkommen till oss och du kommer att som ny arbetsterapeut få en introduktion som är anpassad utifrån dina tidigare erfarenheter.

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervjuer under ansökningstidens gång. Välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Carin Molin

0705-34 65 23

Dela jobbannonsen

Anmäl annons