Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ledsagare till Lundby

Göteborgs Stad · Göteborg · Ansök senast 22 dec.

Deltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett extraarbete och är tillgänglig för ett uppdrag på ca 4-8 timmar / vecka? Nu söker vi ledsagare till ett par ungdomar som vill komma iväg på aktiviteter utan sina föräldrar. Även andra uppdrag kan komma ifråga för rätt person. Ledsagning är en verksamhet som riktar sig till personer med fysiska/psykiska funktionsnedsättningar och som behöver stöd för att kunna förflytta sig och röra sig ute i samhället. Att arbeta som ledsagare innebär att man stöttar den enskilde att ha kontakter med andra och att delta i samhällslivet. Som ledsagare arbetar man nära sin/sina brukare och det är viktigt att alltid ha ett professionellt förhållningssätt. Uppdraget kan se olika ut beroende på brukarens behov och situation. De lagar som reglerar ledsagningen är LSS och Socialtjänstlagen. Arbetet som ledsagare innebär, generellt sett, att följa med en brukare på aktiviteter utanför hemmet och det kan handla om att göra ärenden, följa med på fritidsaktiviteter etc. Du är anställd på en timanställning. Du gör upp med brukaren eller dess företrädare / anhörig vilka dagar som stödet ska utföras. Du arbetar utifrån ett uppdrag från socialsekreterare och dokumenterar insatsen enligt riktlinjer för social dokumentation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är ansvarsfull och trygg. För det ena uppdraget krävs kunskap i teckenspråk. Du skall ha förmåga att anpassa ditt bemötande och kommunikation till den enskildes behov. Att du har ett professionellt förhållningssätt samt värdesätter ett gott samarbete ser vi som självklart. Du är en person med förmåga att sätta tydliga gränser och kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta lösningar. Du behöver ha erfarenhet och intresse för att hantera även svåra situationer och beteenden och förmåga att skapa en tillitsfull och trygg relation med den du ska stödja. Du skall ha en för verksamheten lämplig utbildning på lägst gymnasienivå, tex. Omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är ett krav. För att säkerställa en god matchning med brukare letar vi efter en ung vuxen - yngre medelålder, och gärna en man, och som kan inspirera och motivera till en aktiv fritid.

Övrigt
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Göteborgs Stad tillämpas rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Vi undanber oss vänligen med bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Kommunal

010-4429424

Dela jobbannonsen

Anmäl annons