Ledsagare till Lundby

Göteborgs Stad · Göteborg

·

Ansök senast 5 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lundby är en snabbt växande stadsdel. Här byggs mycket nytt och stadsdelen får en allt tydligare citykaraktär. Våra drygt 54 000 invånare har oftast bara några minuter in till centrala Göteborg tack vare utmärkta kommunikationer. Förvaltningens 1 600 medarbetare arbetar tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Vårt mål är att skapa en sammanhållen stadsdel, där människor har goda och rättvisa levnadsvillkor och upplever delaktighet.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett extraarbete och är tillgänglig för ett uppdrag på ca 5 timmar / vecka, med varierande tider vardag/helg? Ledsagning är en verksamhet som riktar sig till personer med fysiska/psykiska funktionsnedsättningar och som behöver stöd för att kunna förflytta sig och röra sig ute i samhället. Att arbeta som ledsagare innebär att man stöttar den enskilde att ha kontakter med andra och att delta i samhällslivet. Som ledsagare arbetar man nära sin/sina brukare och det är viktigt att alltid ha ett professionellt förhållningssätt. Uppdraget kan se olika ut beroende på brukarens behov och situation. De lagar som reglerar ledsagningen är LSS och Socialtjänstlagen. Arbetet som ledsagare innebär, generellt sett, att följa med en brukare på aktiviteter utanför hemmet och det kan handla om att göra ärenden på stan, träning eller andra fritidsaktiviteter. Du är anställd på en timanställning och du kommer att arbeta kortare arbetspass, ca 2,5 timmar per tillfälle ett par dagar i veckan. Du gör upp med brukaren vilka dagar som stödet ska utföras. du arbetar utifrån ett uppdrag från socialsekreterare och dokumenterar insatsen enligt riktlinjer för social dokumentation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är ansvarsfull, mogen och trygg. Du skall ha förmåga att kunna agera konsekvent, vara tydlig och kunna följa gjorda överenskommelser. Att du har ett professionellt förhållningssätt samt värdesätter ett gott samarbete ser vi som självklart. Du är en trygg person med förmåga att sätta tydliga gränser och kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta lösningar. Du behöver ha erfarenhet och intresse för att hantera även svåra situationer och beteenden och förmåga att skapa en tillitsfull och trygg relation med den du ska stödja. Du skall ha en för verksamheten lämplig utbildning på lägst gymnasienivå, tex. Omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är ett krav. Tror du, som vi, att kunskap, glädje och engagemang leder till att människor med funktionsnedsättning får ett rikare liv så ska du söka detta jobb!

Övrigt
I Göteborgs Stad har vi rökfri arbetstid. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Kommunal

010-4429424