Redaktionsassistent till digital läromedelsproduktion, Vaggeryd

Natur & Kultur, Bokförlaget · Vaggeryd

·

Ansök senast 8 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Natur & Kultur är ett av Sveriges ledande förlag som ger ut kvalitetssäkrade läromedel, tryckta och digitala, från förskola till och med högskola. I Vaggeryd finns ett mindre kontor med fokus på förlagets digitala läromedelsutgivning. På kontoret, inrett i en vacker äldre folkskolebyggnad, är vi idag 16 personer som arbetar på två avdelningar – digital innehållsproduktion och webbutveckling. Våren 2021 planerar vi att utöka den digitala innehållsproduktionen och söker därför just nu två nya medarbetare till avdelningen.

På innehållsproduktionen arbetar vi främst med inmatning av läromedelsmaterial utifrån manus i våra digitala läromedelsplattformar, i nära samverkan med förlagets pedagogiska ämnesprojektledare på huvudkontorets redaktioner i Stockholm. Eftersom vi har nära till teknikerna i Vaggeryd, som utvecklar plattformarna, hanterar vi också tekniska frågor från redaktionerna gällande plattformarna, i nära samverkan med webbutvecklingen.

Främst handlar alltså uppdraget som du söker här om att i våra digitala system mata in texter, övningar, frågor, bilder, ljud, filmer o.s.v. utifrån projektledares och författares instruktioner och manus. Men enklare bild-, ljud- och filmredigering samt teknisk kontroll utifrån webbutvecklarnas riktlinjer ingår också.

Du behöver inte ha någon formell teknisk utbildning för att klara jobbet, vi lär utan problem upp dig inom de system och program som du behöver. Det räcker att du känner dig bekväm med att arbeta med dator och tycker det är roligt och givande att jobba i digitala system. Det är bra om du har lätt för att växla mellan självständigt arbete och samarbete med andra. Du kommer att ingå i ett team i Vaggeryd, men ska själv kunna hålla löpande kontakt med olika projektledare i Stockholm kopplade till de projekt som du för tillfället arbetar med.

Som person är du organiserad, noggrann, ansvarstagande och kan prioritera bland olika arbetsuppgifter. Du är öppen, positiv och lyhörd samt känner dig bekväm med att kommunicera både inom ditt egna team och med andra avdelningar. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande, men inte ett krav, om du har erfarenhet av eller utbildning inom:

• Medieutbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå

• Informatör, administratör

• Journalist, copywriter

• Adobes program för mediehantering, t.ex. Illustrator, Photoshop, Premier etc.

De två tjänsterna denna annons gäller är till att börja med projektanställningar om 12 månader.


Förlaget Natur & Kultur är en stiftelse som utan ägare kan agera självständigt och långsiktigt. Vårt mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Natur & Kultur, Bokförlaget

Placering

Vaggeryd

Kontaktperson

Stiftelsen Bokförlaget Natur och Kultur

Ansök via mejl