Lärare inom skogsbruk på ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB

Lärare inom skogsbruk på ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB · Älvdalen · Ansök senast 15 juni (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Ange referens: ÄUC 8/24 i din ansökan

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Krav

Yrkesmässig erfarenhet av skogsmaskinkörning


Meriterande

Lärare i gymnasiet - yrkesämnen - 1-2 års erfarenhet

Skogstjänsteman


Utbildning

Krav

Utbildning inom skog på minst gymnasienivå

Lärarbehörighet (Saknar du rätt behörigheter för tjänsten är du välkommen att höra av dig för vidare dialog)


Meriterande

Motorsågskort

Eftergymnasial utbildning inom skog/skogsbruk

Om jobbet

Vill du vara med och utbilda nästa generation inom skogsbruket på Skogsgymnasiet och Jaktgymnasiet?

Både Skogsgymnasiet och Jaktgymnasiet ges inom Naturbruksprogrammet inriktning skogsbruk, där eleverna får kunskaper inom modernt skogsbruk och digital teknik. Teoristudier varvas med simulatorövning och körning i riktiga maskiner på övningsplan och i skogen. Elever på jaktgymnasiet får fördjupade kunskaper inom olika jaktformer och jakt- och viltvård. Våra elever får kompetens att arbeta inom skogsbruk som maskinförare, skogsvårdare, eget företagande eller läsa vidare mot skogsmästare, skogstekniker, viltmästare, vilthandläggare eller annan högskoleutbildning.

Vi söker nu en person med goda teoretiska och praktiska kunskaper inom skogsbruk/skogproduktion som gärna vill dela med sig av sitt kunnande till framtidens kollegor inom skogsbranschen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling.


Dina arbetsuppgifter

Uppdraget handlar om teoretisk och praktisk undervisning inom modernt skogsbruk. Undervisning i skogsmaskinskörning är en central del. Det kan även omfatta att undervisa i kurser som skogsskötsel och motorsåg.

På Älvdalens Utbildningscentrum är samarbete och att stötta varandra som kollegor en av grundbultarna. Hos oss finns en plats för dig som vill utveckla, utvecklas och göra skillnad. I din roll som gymnasielärare planerar och bedriver du undervisning både självständigt och tillsammans med kollegor. Du kommer att ingå i ett öppet och positivt arbetslag med god sammanhållning.


I din roll som pedagog har du ett viktigt uppdrag att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. En central del i arbetet är att använda digitala system och hjälpmedel i undervisningen och för dokumentation. Till arbetsuppgifterna hör även mentorskap med bland annat utvecklingssamtal och föräldrakontakter. Tillsammans med elever, kollegor och ledning och i samarbete med skogsbranschen driver du utbildningen framåt. Älvdalens Utbildningscentrum är del i flera spännande utvecklingsprojekt inom skog och skogsbruk.

Är du en driven person som brinner för att lära ut dina kunskaper inom skog och skogsbruk, sök då tjänsten som gymnasielärare på Älvdalens utbildningscentrum.

Om oss

Hos oss möter du trevliga kollegor och elever samt en arbetsgivare som satsar på friskvård och kompetensutveckling. Vi är en välutrustad skola, med hög personaltäthet som även driver egen spetsutveckling. Älvdalens Utbildningscentrum AB (ÄUC) är ett friskolebolag som ägs av Region Dalarna, Älvdalens Kommun och branschföretag inom våra utbildningsområden. Verksamheten omfattar gymnasium inom skog, transport, anläggningsmaskiner och naturturism. Älvdalens Utbildningscentrum är beläget i närheten av Dalafjällen och Vasaloppsarenan och i trakten finns mycket goda möjligheter till friluftsliv, jakt och fiske. Provanställning tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 15/6 2024, men skicka din ansökan på registrator@alvdalen.com så snart som möjligt då rekryteringsprocessen pågår löpande.

Om du erbjuds anställning hos oss är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med en ansökan och ring oss gärna om du har frågor och funderingar!

Tillträde

6/8–2024 eller enligt överenskommelse.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM AB

Placering

Älvdalen

Kontaktperson

Älvdalens Utbildningscentrum AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Ange referens: ÄUC 8/24 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons