Lärare i fritidshem till Bäckeskolan

Bengtsfors Kommun · Bengtsfors

·

Ansök senast 20 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Det här är vi

Bäckeskolan, som ligger i samhället Bäckefors, är en av fyra grundskolor i Bengtsfors kommun. Skolan ligger i skogskanten och vi har precis invigt vår skolskog där vi försöker bedriva utomhusaktiviteter och undervisning nära naturen. På Bäckeskolan går cirka 80 elever, från förskoleklass till och med årskurs fem, i en klass per årskurs. På skolan finns även fritidshem. Totalt arbetar drygt tio lärare och annan personal på skolan. Våra lokaler är ändamålsenliga och anpassade för pedagogisk verksamhet. På Bäckeskolan arbetar vi i arbetslag i ett väl fungerande kollegialt samarbete och vi har även en god samarbete med elevhälsan och andra resurser. På Bäckeskolan arbetar vi med konceptet one-to-one i vår lärandemiljö.

https://www.bengtsfors.se/backeskolan.html

Ditt jobb är viktigt

Som lärare i fritidshem arbetar du oftast med barn i åldrarna sex till tolv år. Du organiserar och ansvarar för aktiviteter före, under och efter skolan för att utveckla barnens sociala förmågor och tillföra kunskaper i exempelvis matematik, språk och samhällskunskap. I arbetet stödjer du eleverna att utveckla sina intressen, att ta egna initiativ och att ta ansvar för sig själv och andra. Som lärare i fritidshem arbetar du både inom fritidshemsverksamheten och i skolklass. Du arbetar i arbetslag med både förskollärare och grundskollärare. Kontakt med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Beroende på sökande kan en omorganisation ske så att vikariatet istället tillsätts av lågstadielärare som då arbetar mer med undervisning i åk 2.

Det här är du

Du trivs med att samarbeta med kollegorna som finns på vår enhet. Med bra kommunikativ förmåga och lyhördhet anpassar du verksamheten och bygger upp relationer med individer och grupp. Vi ser det som avgörande med ett lågaffektivt förhållningssätt i arbetet med att bygga upp trygga relationer med alla som finns i och omkring vår skola. Du är noggrann, ansvarstagande och kunnig i din yrkesroll och trygg som person. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

Grundlärarexamen med inriktning mot fritidshem alternativt fritidspedagogexamen. Beroende på organisation kan det även vara aktuellt med behörig lärare i lågstadiet.

Anställningsvillkor

Vikariat dock längst till och med 31 augusti 2021

Tillträde enligt överenskommelse

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan

Om ansökan

Obs! Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Vi tillämpar löpande urval.

Obs! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Kommunen omfattas av offentlighetsprincipen.

Ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bengtsfors Kommun

Placering

Bengtsfors

Kontaktperson

Bengtsfors kommun

Vid ansökan:Ange referens Ref nr 74/20 i din ansökan