Lärarassstent till Rådmansvångens skola

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 6 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som lärarassistenten är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att du som lärarassistentent ansvarar för att att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarens uppdrag att undervisa. Befattningen är i huvudsak praktiskt utförande och har till största del rutinmässiga arbetsuppgifter. Uppdraget innebär mycket elevkontakter vilket förutsätter att du uppträder som en god förebild för våra elever.
Exempel på konkreta arbetsuppgifter kan vara:
Hantera frånvaroregistrering - ansvar för att aktivera ”frånvarotrappan” vid behov. Vara rastvärd. Arbeta med förflyttningar. Närvara i ex. omklädningsrum. Vara måltidsvärd. Förbereda undervisningsmaterial (exempelvis ladda plattor). Begränsad administration under viss tid (exempelvis skriva kallelser, information om ex fortbildningsdagar och gemensamma schemabrytande aktiviteter). Göra vissa inköp och vara behjälplig på lektioner

Kvalifikationer

Du som söker har en fullständig gymnasieutbildnin och vi ser gärna att du du har erfarenhet av att arbeta på högstadiet. Du känner ett stort engagemang för elevsociala frågor och du når eleverna med ett tydligt men lågaffektivt bemötande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga i såväl skola som fritidshem. Det är av vikt att du som lärarassistent hos oss kan tolka sociala interaktioner hos elever och vara en vuxen förebild, trygg och tillitsskapande.

Om arbetsplatsen

Välkommen till en av Malmö stads helt nyrenoverade och allra vackraste skolbyggnader! Västras rektorsområde ligger i hjärtat av Malmö och utgörs av Rådmansvångens skola och Västra skolan. Verksamheten vid Rådmansvångens skola startade 2018 och har därefter byggts på med fler elever och klasser. Inför läsårsstarten 2020 kommer Rådmansvången att ha cirka 270 elever fördelade på årskurserna 4-9.Vi har en bra elevhälsoorganisation och skolans verksamhet präglas av ett starkt kunskapsfokus där såväl estetiska lärprocesser som globala frågor och hållbarhetsfrågor får stort utrymme. Om du vill bli en del av vår moderna lärande organisation och vara en del av en central Malmöskola under uppbyggnad, varmt välkommen med din ansökan.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Åsa Kildén

0768-54 97 19