Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lärarassistenter till Sockerbruksskolan

Lärarassistenter till Sockerbruksskolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 11 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Lärarassistentens uppdrag är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att ditt ansvarsområde kommer vara att arbeta som en resurs som kan stödja och avlasta läraren i sitt undervisningsuppdrag. På Sockerbruksskolan jobbar vi i team om 4-6 personer bestående av lärare, lärarassistent, pedagog och elevassistenter. Som lärarassistent utför du i huvudsak praktiska arbetsuppgifter som till stor del är rutinmässiga. Uppdraget innebär mycket elevkontakter vilket förutsätter att du uppträder som en god förebild för eleverna. I uppdraget som lärarassistent kan ingå följande:
  • Att tillsammans med ansvarig lärare planera, följa upp och utvärdera genomförandet av elevernas utbildning i enlighet med gällande styrdokument.
  • Stödja elev/elever under undervisningspass
  • Stödja elever under måltider samt raster
  • Hantera frånvaroregistrering vid behov
  • Leda arbetslagsmöten när läraren är frånvarande
  • Delta i utvecklingssamtal och vid behov föra anteckningar
  • Arbeta på fritidshem och korttidstillsynen
Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning. Det är ett krav att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning samt autism. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta på grundsärskola ser vi det som meriterande. Du har en förmåga att kunna tolka sociala interaktioner och signaler hos elever samt arbeta på ett låg affektivt sätt. Som person tar du också en roll som en vuxen förebild och är trygg och tillitsskapande i ditt bemötande med våra elever.

Om arbetsplatsen

Sockerbruksskolan är en grundsärskola för elever med autism och intellektuella funktionsvariationer (IF), med fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9.7 i samma lokaler och med samma personal. Skolan ligger i Oxie kyrkby, med närhet till grönområde, bad och Oxie centrum. Vi har mellan 25-30 elever fördelade på åtta små klasser med 3-4 elever i varje. Antalet platser på skolan varierar utifrån behov av fysiska anpassningar för eleverna. Flertalet av våra elever läser ämnesområden. Både skolledning och personalen som arbetar med eleverna har alla kompetens och erfarenhet inom lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik, autism och intellektuella funktionsvariationer (IF).

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Lisa Bodin

073-3835415

Dela jobbannonsen

Anmäl annons