Jobbsafari är en del avschibsted logo

Lärarassistent till Toftanässkolan

Lärarassistent till Toftanässkolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 17 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som lärarassistent är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att du som lärarassistent ansvarar för att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarens uppdrag att undervisa. Befattningen är i huvudsak praktiskt utförande och har till största del rutinmässiga arbetsuppgifter. Uppdraget innebär mycket elevkontakter vilket förutsätter att du uppträder som en god förebild för våra elever.
Exempel på konkreta arbetsuppgifter kan vara:
Hantera frånvaroregistrering - ansvar för att aktivera ”frånvarotrappan” vid behov. Vara rastvärd. Arbeta med förflyttningar. Närvara i ex. omklädningsrum. Vara måltidsvärd. Förbereda undervisningsmaterial (exempelvis ladda plattor). Begränsad administration under viss tid (exempelvis skriva kallelser, information om ex fortbildningsdagar och gemensamma schemabrytande aktiviteter). Göra vissa inköp och vara behjälplig på lektioner.

Vi tänker att vi på Toftanäs formulerar, prioriterar och preciserar uppdraget utifrån aktuella behov och utifrån medarbetarens kompetens och styrkor. Vi tänker därför också att uppdraget inte ska vara statiskt.

Kvalifikationer

Du som söker har en fullständig gymnasieutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i grundskolans alla årskurser.

Du känner ett stort engagemang för elevsociala frågor och du når eleverna med ett tydligt men lågaffektivt bemötande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med lösningsfokuserade samtal och förhållningssätt.

Du har en förmåga att kunna tolka sociala interaktioner och signaler hos elever. Som person tar du också en roll som en vuxen förebild och är trygg och tillitsskapande i ditt bemötande med våra elever

Om arbetsplatsen

Toftanässkolan är en F-9 skola för 700 elever som startades hösten 2019 i nybyggda och moderna lokaler. Skolans verksamhet ska tydligt präglas av vår vision, det vill säga att allt och alla kan förbättras om vi arbetar tillsammans. Vi har också en stark tro på medledarskap, vilken innebär att alla får förutsättningar för och förväntas att utöva ledarskap oavsett roll. På Toftanässkolan får elevens lärande stå i centrum på riktigt!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning:Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Jessica Schmidt

0723-506578

Dela jobbannonsen

Anmäl annons