Jobbsafari är en del avschibsted logo

Länsveterinär

Länsstyrelsen i Jämtlands Län · Östersund · Ansök senast 27 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Länsveterinär

Om du inte haft förmånen att växa upp här eller redan funnit din väg till vårt vackra län. Här finns möjligheten till ett drömliv för dig som vill toppa karriären med omedelbar närhet till fjällen, skogarna och sjöarna. För dig som vill ha äventyr året runt och fyra riktiga årstider (vi bjussar på en femte - vårvintern). För dig som längtar efter en hållbar, påhittig landsbygd och stadsmiljö med event- och matupplevelser i världsklass. Helt enkelt för dig som vill ta steget till en skönare tillvaro där tiden räcker till mer.

Länsstyrelsen jobbar för en hållbar utveckling i länet där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Hos oss får du chansen att bidra till den plats vi kallar hemma.

Djur- och miljöenheten arbetar med tillstånd och kontroll inom smittskydd, hälsa, livsmedel och djurskyddsfrågor.

Enheten arbetar även med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens områden samt även inom annan lagstiftning, som Seveso- och minerallagstiftningen.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare - tillsammans för en hållbar framtid!

Arbetsuppgifter
I rollen som länsveterinär kommer du tillsammans med den andra länsveterinären ansvara för Länsstyrelsens kontroll och övrig verksamhet inom bland annat områdena läkemedelsanvändning, djurhälsopersonal, hygien och smittskydd i djurhållningar och veterinärverksamheter, animaliska biprodukter och smittsamma djursjukdomar. Du kommer även att arbeta med djurskyddsfrågor och livsmedelsfrågor samt foder. I samspel med enhetschef, länsveterinär och handläggare företräder du Länsstyrelsen i externa relationer inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • är legitimerad veterinär
  • har dokumenterad yrkeserfarenhet inom området
  • har god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt på svenska, såväl muntligt som skriftligt så att vårt budskap får avsedd effekt
  • har god vana av Office-paketet
  • har körkort för personbil
Som person har du ett intresse och en vilja att utvecklas inom olika sakområden och även ta del av kommande förändringar. Du tar ansvar för verksamhetens mål i arbetet. Intresse för samverkan med olika yrkeskategorier såväl internt som externt är nödvändigt och du arbetar aktivt för att skapa goda relationer er emellan. Vi värdesätter din beslutsförmåga och din förmåga att sätta in frågorna i rätt perspektiv genom ditt goda omdöme. Du har god förmåga att arbeta självständigt, kunna ta egna initiativ och ditt arbetssätt kännetecknas av struktur.

Det är meriterande om du har:
  • tidigare arbetat som länsveterinär
  • erfarenhet av myndighetsarbete
  • kunskap och förståelse om rättsliga åtgärder och rättsverkningar till följd av offentlig kontroll.
Eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen måste du vara svensk medborgare. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Lön
Löneform: Månadslön

Ansök genom att klicka på knappen "Ansök" längst ner på sidan.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om du får en tillsvidareanställning vid Länsstyrelsen så kommer du att krigsplaceras vid myndigheten. Beroende på tjänst kan det även ingå tjänstgöring i krisstab och säkerhetsklassning.

Länsstyrelsen är regeringens representant på regional nivå och har som uppdrag att utveckla länet, att verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet och att vara förvaltningsmyndighet.

Respekt, professionalitet och öppenhet är vägledande i vårt arbete och vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten, bland annat värdesätter vi kunskaper i sydsamiska.

Läs mer på vår hemsida http://www.lansstyrelsen.se/jamtland

Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Kontaktpersoner
Marina Wallén Mattsson
Enhetschef
010-225 32 88

Maria Lundvall
Länsveterinär
010-225 30 00

Åsa Regnander Dahl
Länsveterinär
010-225 30 00

Eva Ljungdahl
Facklig företrädare Saco-S
010-225 36 04

Jenny Lind
Facklig företrädare ST/OFR-S
010-225 33 38

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Länsstyrelsen i Jämtlands Län

Placering

Östersund

Kontaktperson

Marina Wallén Mattsson

010-225 32 88

Dela jobbannonsen

Anmäl annons