Länshemslöjdskonsulent - trä och metall

SÖRMLANDS MUSEUM · Nyköping

·

Ansök senast 14 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om Sörmlands museum

Sörmlands museum ligger i Nyköping och har verksamhet i hela Sörmland. Med historia, slöjd och bild och form vill vi vidga vyer och väcka engagemang och bidra till att människor får bättre möjligheter att påverka samhället och sin egen livssituation. Verksamheten rymmer bland annat utställningar, programverksamhet, kurser, rådgivning och kulturmiljöuppdrag samt insamling och förvaltning av museets samlingar. Dessutom finns museibutik och restaurang med höga ambitioner. Sörmlands museum har Region Sörmland som huvudman.

2018 öppnade vi ett nytt museihus med ett koncept för att förmedla alla de människor och berättelser som ryms i museets samlingar. Arbetet har fått stor uppmärksamhet och priser, senast utmärkelsen som Årets museum 2020.

På Sörmlands museum arbetar du i en kreativ och dynamisk miljö där vi tillsammans strävar efter att göra det möjligt för alla att uppleva kultur i olika former. Vi är knappt 60 personer som brinner för kulturens kraft i samhället.

Enheten för Kulturmiljö, slöjd, bild och form

I enhetens uppdrag ingår att stå för ämneskunskap och curatorskap i utställningsprojekt och program, ge råd och bistå med kunskap inom kulturmiljöer, byggnadsvård, slöjd och arkeologi, hålla kurser inom slöjd, byggnadsvård samt bild och form, utföra olika former av kulturmiljöuppdrag samt bistå med främjandeverksamhet, näringsutveckling och stöd till professionella utövare inom slöjd, bild och form.

Hemslöjdsverksamheten vid Sörmlands museum är en vital del av museets verksamhet med fokus på pedagogisk verksamhet, tillvaratagande av immateriellt kulturarv, utställningar och regional närings¬utveckling. Hemslöjdskonsulenterna har som uppgift att öka intresset för, kunskapen om och utövandet av hemslöjd i hela regionen.

Arbetsuppgifter

I arbetet som hemslöjdskonsulent ingår att utveckla slöjden i länet genom projekt, information, rådgivning, temadagar, föreläsningar, visningar, slöjdarträffar, utbildning och utställningar mm. Arbetet innebär mycket kontakter och stort engagemang såväl internt som externt. Hemslöjdskonsulenterna driver både egna projekt och ingår i projekt som andra verksamheter på museet driver, projekt med externa parter vanligt. Tjänstgöring på helger och kvällar ingår i tjänsten.

Din kompetens

• Du har dokumenterade kunskaper och färdigheter inom slöjdsområdena trä och/eller metall och har relevant högskoleexamen, exempelvis kandidatexamen från ledarskap i slöjd och kulturhantverk, eller motsvarande kompetenser.

• Du har tidigare erfarenheter från liknande arbetsområden.

• Du har ett djupt och äkta intresse för slöjd och människor.

• Du har god datorvana och kan uttrycka dig i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

• Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

• Arbetet är förenat med resor och B-körkort är ett krav.

Egenskaper

• Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, har lätt för att knyta kontakter och att kan skapa goda, hållbara relationer.

• Du är driven, kreativ och har en god pedagogisk förmåga.

• Du är en ansvarstagande och strukturerad person som är noga med detaljerna. Du arbetar lika gärna självständigt som i grupp.

• I tjänsten ingår att samarbeta med olika personer, grupper och organisationer. Det är därför viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och samtidigt målfokuserad och driva projekt från ax till limpa.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på 100 % med start 15 mars 2021.

Frågor och ansökan

Information om tjänsten lämnas av Enhetschef Kjell Taawo, 070-330 11 63.

Facklig företrädare för DIK är Sofia Karlsson, 0721-43 32 00.

Ansökan med meritförteckning ska ha inkommit senast 14 januari 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SÖRMLANDS MUSEUM

Placering

Nyköping

Kontaktperson

REGION SÖRMLAND