Jobbsafari är en del avschibsted logo

Laboratorietekniker - Rock Tools

Sandvik Mining and Rock Solutions - Sandviken · Sandviken

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.


Sandvik Mining and Rock Solutions är en ledande leverantör av utrustning, verktyg, service och support till gruvindustrin. Vi erbjuder också lösningar och kunskap inom ett brett utbud av applikationer som till exempel stenbrott, återvinning, rivning, tunnelbearbetning, byggnads- och dimensionell sten.

Teamet för R&D Lab är en del av divisionen Rock Tools och vi ansvarar för Forskning och Utveckling (FoU) och framtagande av framtidens bergborrningsverktyg. Laboratoriet i Sandviken är en supportfunktion som utför materialundersökningar åt våra produktlinjer och vår tillverkningsorganisation och vi genomför material- och komponentprovning kopplat till utvecklingen av nya produkter. Det är också hit vi nu söker en erfaren laboratorietekniker. Välkommen till ett varierande arbete i en dynamisk och genuin miljö med många kontaktytor både lokalt och globalt.

Din utmaning

Som laboratorietekniker är du en del av ett trevligt gäng med blandad expertis, och du jobbar med en stimulerande kombination av praktiska uppgifter och mer administrativt utvecklingsarbete. Med hjälp av din erfarenhet bidrar du med provningsteknisk kompetens i utvecklingsprojekt tillsammans med våra FoU-avdelningar. Du utför material- och komponentprovning på uppdrag av och i samarbete med våra produktlinjer, samt gör material- och skadefallsundersökningar av borrverktygsreklamationer - alltid med en öppen och tydlig kommunikation mot beställaren. Vidare har du ansvar för att säkerställa att laboratorieutrustningen på plats är väl fungerande, och du ger förslag på ny utrustning samt förbättringar och vidareutveckling av befintlig. Avslutningsvis stöttar du FoU och våra produktionsenheter i provtekniska frågor, och du dokumenterar provnings- och undersökningsresultat i rapportform på engelska.

Din profil

Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning eller annan teknisk utbildning med inriktning mot material- eller maskinteknik. Alternativt har införskaffat likvärdig kunskap genom lång arbetslivserfarenhet med mycket goda dokumenterade resultat. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av CNC samt arbete med provningsutrustning för material- och komponentprovning är det ett plus, precis som truck- och traverskort. Speciellt meriterande är goda kunskaper inom metodutveckling, utmattningsprovning och/eller tribologisk provning av metaller. Vidare har du god datavana, och för att lyckas i den här tjänsten talar och skriver du obehindrat på både svenska och engelska. Du har även förmågan att skriva tekniska rapporter på engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt brinnande teknikintresse och serviceinriktade förhållningssätt. Med hjälp att din sociala och öppna personlighet har du lätt för att förstå och möta förväntningarna från våra kunder och beställare. Du är självständig och kvalitetsmedveten, med ett planerat och organiserat arbetssätt, samtidigt som du är duktig på att hitta lösningar på komplexa problem.

På Sandvik tycker vi att det är viktigt med en bra balans mellan jobb, familjeliv och personliga intressen och vi hjälper dig gärna att hitta den. Tillsammans med vår mångfald och vårt inkluderande synsätt tror vi att det leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och därigenom även våra kunder.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Läs mer om Sandvik Group och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0022100.

Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Adam Thor, rekryterande chef, 026-26 32 53

Fackliga kontaktpersoner:

Per Hedman, Unionen, 026-26 50 14

Rickard Andreasson, Akademikerföreningen, 026-26 51 83

Linda Adamsson, Ledarna, 026-26 16 01

Fredrik Håf, IF Metall, 026-26 22 28

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.

Ansvarig rekryterare

Therese Rutqvist

Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sandvik Mining and Rock Solutions - Sandviken

Placering

Sandviken

Kontaktperson

SANDVIK AB