Jobbsafari är en del avschibsted logo

Laboratoriechef

Consensus Sverige AB · Filipstad · Ansök senast 13 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

SMA Mineral är en företagsgrupp verksam inom kalk- och dolomitindustrin. Produktion, hantering och försäljning av kalkprodukter är huvudnäringen. SMA Mineral behärskar karbonatprodukternas flexibilitet och styrka genom teknik och processer som är utmärkande för en expansiv kalkindustri. Gruppens produktionsenheter, terminaler och försäljningskontor finns strategiskt placerade i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien. SMA Mineral har 250 medarbetare och omsätter 1 miljard SEK. www.smamineral.se

SMA Mineral är ett företag som präglas av ett entreprenörstänk där du som medarbetare får ett stort ansvar och arbetar med frihet under ansvar. Det råder god sammanhållning och glädje på arbetsplatsen. Du kommer till ett företag med stort driv och engagemang samt korta beslutsvägar. SMA Mineral är ett värderingsstyrt bolag med värdeorden: kompetens, pålitlighet, flexibilitet och innovation

Om rollen

Centrallaboratoriet förser företaget med analystjänster från hela verksamhetsområdet från kartläggning av fyndigheter till produktanalyser. Även kundrelaterat analysarbete förekommer. Befattningen som laboratoriechef innebär att vara ansvarig ledare för centrallaboratoriet inom SMA Mineral AB. Du får ett totalansvar för driften av laboratorieverksamheten och ser till att verksamheten inom avdelningen bedrivs enligt beslutat verksamhetssystem, relevanta standarder och metoder, i beaktande av en säker arbetsmiljö. Laboratoriechefen ansvarar för att upprätta en verksamhetsplan för avdelningen och säkerställa att den efterföljs. Rollen är av både strategisk och operativ karaktär och du kommer själv att utföra provtagningar och analyser. Ditt personalansvar omfattar två laboranter som du stöttar i det dagliga arbetet men också i deras fortsatta utveckling.

Rollen som laboratoriechef är bred och innebär även att du kommer att delta i produktutvecklingsarbete och avdelningsöverskridande projekt. Kontaktytorna är många och du har ett nära samarbete med bl a produktionsenheternas platschefer, geologer, försäljare, produktutvecklare och externa lab.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Ledarskap med tillhörande utvecklings- och lönesamtal, kompetensutveckling.
  • Upprätta budget, investeringsbudget, prognos och verksamhetsplan.
  • Genomförande och uppföljning av beslutade investeringar och projekt.
  • Ansvara för laboratoriets arbetsmiljö enligt särskild delegering.
  • Tillse att kvalitets- och miljöledningssystemen stämmer med rådande förhållande inom verksamheten samt att uppdateringar görs inom rimlig tid efter förändringar har genomförts
  • Metodutveckling/införande av analysmetoder för fysiska och kemiska bestämningar.
  • Provberedningar, siktning och uppslutning av prov för kemiska analyser.
  • Fysikalisk, kemisk och våtkemisk analysering, förbränningskemisk analysering.
  • Utföra projekt- och utvecklingsarbete vid avdelningen, produktionsenheter och kunder samt samordna personella resurser som tillskjuts till projekt och arbetsgrupper.

Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Persberg, Filipstad men innebär även att du ibland besöker våra produktionsenheter. Du rapporterar till Chief Operations Officer.

Vår kandidat

Vi tror att du har en akademisk examen inom kemi eller materialteknik och några års erfarenhet som laborant i industriell miljö. Du har troligen arbetat i någon form av ledande position, exempelvis som projektledare. Om du har haft ett personalansvar ser vi det som meriterande liksom apparatkunskap och erfarenhet från ackrediterad verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkort är krav för befattningen.

Du är en engagerad ledare som har förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare genom coachning och delegerat ansvar. I kombination med ett helhetsperspektiv präglas din personlighet av noggrannhet och du sätter en ära i att alltid leverera rätt resultat. Du är också kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Dessutom är du samarbetsinriktad och har lätt för att skapa goda, långsiktiga relationer.

Kontakt Vi samarbetar med Consensus i den här rekryteringen. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Strand 073-367 36 77 eller Lena Ottaway 070-547 36 00. Vi ser fram emot din ansökan på www.consensus.nu senast 13 februari.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Consensus Sverige AB

Placering

Filipstad

Kontaktperson

Consensus Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons