Jobbsafari är en del avschibsted logo

Laborant till Kemiavdelningen sökes

Eurofins Food & Feed Testing Lidköping · Lidköping · Ansök senast 23 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och kvalitetssäkra livsmedelsprodukter i våra svenska livsmedelsbutiker? Söker du även en arbetsplats där du kan utveckla dina kunskaper inom kemi samtidigt som du får möjligheten att växa som person? Då kan detta vara något för dig då vi söker ny kollega till vårt härliga team.

Vilka är vi?

Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö.

Vi finns vid din sida varje dag. Vi analyserar till exempel din mat, luften du andas och dina mediciner. Vi säkerställer att de största företagen i världen levererar säkra produkter, äkta ingredienser och korrekt märkning. Eurofins är en global ledare inom analyser med mer än 61.000 medarbetare runtom i världen. Visste du att bara i Lidköping är vi nära 350 medarbetare?

Hos oss finns ett 50-tal olika yrken, bland annat labbingenjörer, systemutvecklare, miljövetare, kundsupportmedarbetare – alla med ett gemensamt mål – Testing for life.

Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.

Vad du kommer att göra hos oss

Som laborant på Eurofins kemiavdelning kommer du vara en viktig del i verksamhetens dagliga analysarbete och bidra till att leverera analysresultat med hög kvalitet inom givna tidsramar. Analysarbete inleds med en upparbetning av provet för att sedan fortsätta analysen med hjälp av instrument. När väl instrumenthanteringen är genomförd utvärderas resultat och rapporteras vidare till nästa steg i kedjan. Vårt dagliga arbete innehåller bland annat titrering, gravimetri och potentiometri som används i cirka 90 olika analyser för att fastställa näringsvärden eller liknande egenskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang och gör att det känns extra bra att gå till jobbet varje dag. För rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas inom koncernen. Dina kunskaper, färdigheter och personliga utveckling är Eurofins mest värdefulla tillgång och en förutsättning för framgång. För dig innebär detta möjligheter att få delta i spännande och utmanande projekt. Detta ger dig goda möjligheter att kontinuerligt utvecklas professionellt i en global koncern med god tillväxt.

Vi är stolta över att verka i Lidköping som 2022 utnämndes till årets superkommun i kategorin ”mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner” av Dagens Samhälle. Lidköping som kommun sticker ut tack vare en god barn- och äldreomsorg, bra ekonomi och arbetsmarknad, samt ett allt bättre kulturliv och fina fritidsmöjligheter. Vill du läsa mer om superkommunen? Besök Lidköpings kommuns hemsida: www.lidkoping.se

Vem är du som söker?

Du som söker har en naturvetenskaplig bakgrund där eftergymnasial utbildning inom kemi eller liknande är önskvärt. Erfarenhet inom laboratoriearbete är starkt meriterande. För en god matchning ser vi att du är en analytisk person, har förmågan att driva och organisera arbeten på egen hand samt har god känsla för att samarbeta i grupp. Du behärskar svenska både i tal och skrift då arbetsbeskrivningar och rutiner är på svenska. Du har också ett tekniskt intresse och god datavana.

Praktisk information:

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.

Tillträde för tjänsten: Efter överenskommelse

Tjänsten avser: Tillsvidareanställning på heltid där det inleds med provanställning. Arbetstiden är dagtid där flextid tillämpas.

Placeringsort: Lidköping

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jan-Erik Hasselblad, PBU-chef, Jan-ErikHasselblad@eurofins.se

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: Petter Järleby, HR-avdelningen, petterjarleby@eurofins.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Eurofins Food & Feed Testing Lidköping

Placering

Lidköping

Kontaktperson

Eurofins National Service Center Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons