Jobbsafari är en del avschibsted logo

Laborant inom mikrobiologi och växtpatologi

Laborant inom mikrobiologi och växtpatologi

Frökontrollen · Örebro · Ansök senast 5 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Frökontrollen levererar snabba högkvalitativa vegetabilieanalyser laddade med kunskap och service. Vi är en ledande leverantör av analystjänster och skall vara förstahandsvalet för såväl utsädesproducenter som lantbrukare. Frökontrollen utför analyser av spannmål och fröer samt certifiering av utsäde.

Frökontrollen är ett litet, växande företag, för närvarande med 8 anställda, med stort kundfokus och lyhördhet för våra kunders behov. Frökontrollen är just nu inne i en intensiv fas av utveckling. Organisationen är platt med korta beslutsvägar och ett nära samarbete mellan alla anställda - laboratoriepersonal, administration och VD. Frökontrollen ägs av Örebro läns Hushållningssällskap och vi bedriver vår verksamhet i Örebro.

Vi söker en medarbetare som är universitetsutbildad inom mikrobiologi eller växtpatologi och har ett intresse för att vara vår specialist inom ämnet. Du kan ha en utbildning som biolog, agronom eller lantmästare. Har du kunskap inom spannmåls-, utsädes- eller frökvalitet är det meriterande.

Arbetsuppgifterna är i huvudsak laborativa med ett huvudansvar för analys av utsädesburna sjukdomar. Analysarbetet innebär mycket arbete med mikroskop, men andra arbetsuppgifter som är förekommande på labbet kommer också att ingå.

Arbete med kvalitetssäkringssystemet och utveckling av metoder och processer är också en viktig del av tjänsten.

För att passa denna tjänst ska du tycka om att arbeta laborativt med rutinarbete men även att utvecklingsarbete. Du behöver vara noggrann och tycka om kvalitetsarbete. Du behöver ha god samarbetsförmåga och vara en god kommunikatör.

Körkort, goda kunskaper i engelska och grundläggande IT-kunskaper är en förutsättning. Erfarenheter av LIMS-system är meriterande.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är 2021-10-05.

För frågor rörande tjänsten, kontakta VD Nina Lindström på 019-6032735 alternativt nina.lindstrom@hushallningssallskapet.se.

Skicka din ansökan till nina.lindstrom@hushallningssallskapet.se eller Frökontrollen Box 22014, 702 02 Örebro.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Frökontrollen

Placering

Örebro

Kontaktperson

Frökontrollen Mellansverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons