Jobbsafari är en del avschibsted logo

Laborant inom Analytisk kemi

Sandvik Materials Technology AB · Sandviken · Ansök senast 1 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker:

Laborant inom Analytisk kemi

Sandvik Materials Technology (SMT) är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi innovativa tekniska lösningar och material, alltid med fokus på hållbarhet. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet.


Analytisk kemi på FoU är en produktions-, kvalitets-, utvecklings- och leveranskritisk verksamhet, vilket ställer höga krav på tillgänglighet och expertkunskap. Laboratoriet är ackrediterat enligt SS-EN/ISO 17025:2018. På Analytisk kemi utförs process-, produkt- och specialanalyser från produktion eller FoU. Våra kunder ställer höga krav på kvalitet, leveranstid och flexibilitet, vilket innebär stora utmaningar, men också möjlighet till personlig utveckling samt en chans att få arbeta med nya spännande tekniker. Totalt arbetar 26 personer på enheten Analytisk kemi, uppdelat på två grupper, Våtkemi och Chargekontrollen.


Nu söker vi en laborant till Våtkemin och tjänsten är dagtid.

Arbetsuppgifter

Som laborant initierar, planerar och utför du kemisk analys i samråd med våra interna kunder och din arbetsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar provupplösning, våtkemisk analys, utvärdering och rapportering av analysresultat. Du har ansvar för utrustning och sköter dess underhåll, samt är ett stort stöd till verksamheten i det dagliga förbättrings- och kvalitetsarbetet. Du är även delaktig i metodutveckling och driftsättning av nya instrument i nära samarbete med våra utvecklingsingenjörer. I arbetet på Våtkemin används bl.a. analysteknikerna ICP-OES, ICP-MS, UV-VIS, IC och de klassiska våtkemiska analysmetoderna.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör inom analytisk kemi eller motsvarande. Har du tidigare arbetat inom stålindustrin eller har erfarenhet av ovanstående analystekniker är det meriterande. Vi arbetar lokalt i en global miljö, vilket ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du är strukturerad och noggrann med god samarbetsförmåga, samt med entusiasm ser utvecklingsmöjligheter för både dig och verksamheten. Du är resultatorienterad och med god analytisk förmåga, och du är effektiv genom att starta upp fler analyser samtidigt där det finns möjlighet. I rollen har du också ett kontaktnät inom olika delar i organisationen och du använder din goda kommunikationsförmåga och kundfokus för att skapa långvariga relationer.

Att arbeta med oss

På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Vill du veta mer om Sandvik Materials Technology?

Besök vår hemsida eller YouTube-kanal för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Maria Backlund, rekryterande chef, 026-26 34 09


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:

Marie From, ansvarig rekryterare, 026-26 03 11



Fackliga kontaktpersoner

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 026-26 39 93

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 026-26 30 44

Mikael Larsson, Unionen, 026-26 31 66


Välkommen med din ansökan senast 2021-02-01. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: R0022656.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till vilka rekryteringskanaler och vilken typ av marknadsföring vi vill använda. Vi kommer därför inte att köpa några ytterligare annonsplatser eller tjänster för pågående rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Sandvik Materials Technology är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt industriledande metallurgi och FoU-verksamhet. Omsättningen 2019 var drygt 15 miljarder SEK och antalet anställda omkring 6 000.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sandvik Materials Technology AB

Placering

Sandviken

Kontaktperson

AB SANDVIK Materials Technology

Dela jobbannonsen

Anmäl annons