Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kyrkvaktmästare/kyrkogårdsarbetare

FRUSTUNA FÖRSAMLING · Gnesta · Ansök senast 24 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om oss

Frustuna församling ligger i tätorten Gnesta och är en församling inom Svenska kyrkan. Vi har tre medeltida kyrkor med kyrkogårdar och tre församlingshem och några kringliggande förvaltningsbyggnader. Vår förvaltning genomsyras av församlingens miljöarbete.

Vi arbetar tillsammans i ett litet kreativt arbetslag där våra kompetenser kompletterar varandra, att arbeta i grupp är lika självklart som att kunna ta egna initiativ.


Om tjänsten och arbetsuppgifterna

Arbetet är mycket varierat och en arbetsdag kan innehålla många olika typer av arbetsuppgifter och arbetet skiftar också efter säsong. Tjänsten innehåller till viss del arbete in samband med helger.

Över året ingår att arbeta som vaktmästare i kyrkan vid kyrkliga- och borgerligabegravningar.

Tjänsten har sin grund i begravningsverksamheten där det ingår att medverka i gravgrävningar, gravsättningar och underhåll på kyrkogårdarna året runt. Om sommaren är det huvudsakligen grönytearbete med alla förekommande arbetsuppgifter, till vintern är det halkbekämpning och snöjour.

Under vintern läggs fokus på arbetsuppgifter som enklare fastighetsunderhåll, maskinunderhåll och snickeriarbeten.


Den vi söker

Eftersom du kommer arbeta i kyrkogårdsmiljö kommer du ofta i kontakt med människor i sorg, därför värdesätter vi att du visar respekt i ditt agerande både som en del av arbetslaget och som ansiktet utåt i ditt möte med anhöriga eller besökare på kyrkogården. Du är flexibel i ditt förhållningssätt och har en problemlösande och serviceinriktad framtoning. Du arbetar strukturerat, självständigt och är noggrann.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet men för att söka är ska du:

  • Ha en god fysik och tycka om att arbeta utomhus
  • Ha förmåga att arbetsleda praktikanter, elever och ferieungdomar
  • Svenska språket i tal och skrift
  • Ha datorvana
  • Inneha lägst B-körkort

Som anställd i Svenska kyrkan har du tystnadsplikt och vi kommer begära in utdrag ur belastningsregistret.

Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom praktiska yrkesområden, du har maskinvana och är tekniskt lagd. Du har några års arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.


Inför rekryteringsarbetet har Frustuna församling tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FRUSTUNA FÖRSAMLING

Placering

Gnesta

Kontaktperson

Frustuna församling

Dela jobbannonsen

Anmäl annons