Kyrkogårdsarbetare/vaktmästare

Botkyrka församling · Botkyrka

·

Ansök senast 9 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

I Botkyrka församling finns tre begravningsplatser som på sitt eget sätt speglar både vårt historiska och nutida samhälle. Vår ambition är att begravningsplatserna ska vara de mest välskötta parkanläggningarna i kommunen, dit människor söker sig för både återhämtning och tröst.

Du kommer att vara en i arbetslaget och arbeta med skötseln av församlingens kyrkogårdar så som plantering, mindre anläggningsarbete, skötsel av gravrabatter. Du ska även kunna gräva gravar, köra maskiner och ha snöröjningsberedskap under vinterperioden. Arbetet sker både i grupp och självständigt beroende på arbetet karaktär och upplägg.

Som vaktmästare i ceremonilokalen på Lilla Dalen möter man både begravningsbyråernas personal och anhöriga. Du samarbetar med begravningsbyrån med iordingsställandet inför begravningen och sköter ljud- och ljusanläggningen. Efteråt har du även kontakt med de anhöriga vid urnsättningen som vaktmästaren också ansvarar för.

Krav: körkort och maskinkort för grävare och redskapsbärare. Någon form av grönyteutbildning och praktisk erfarenhet av park- och kyrkogårdsarbete eller annan kvalifikation som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Meriterande: röjsågskörkort, motorsågskörkort, BE-körkort, utbildning i beskärning samt erfarenhet av arbete vid begravningar.

Personliga egenskaper: samarbetsförmåga, serviceinriktad, ansvarstagande, social kompetens och flexibilitet.

Att du vill utvecklas i din yrkesroll tillsammans med oss ser vi som en självklarhet. Vi ser att du gillar att arbeta i utomhusmiljöer i alla väder och är inte rädd för att hugga i när det behövs.

Vi önskar att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Kyrkogårdsförvaltningen har 10 anställda året om uppdelade på tre arbetsställen, Botkyrka kyrkogård, Lilla Dalens begravningsplats inkl Tullinge och administrationen i Tumba centrum. Lilla Dalens arbetslag består av arbetande förman, maskinansvarig och två kyrkogårdsarbetare/vaktmästare.

Ansök senast 9 december

Välkommen med din ansökan senast den 9 december via mail till ansokan.botkyrka.forsamling@svenskakyrkan.se. Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar som ska innehålla personligt brev, CV och dina utbildningsbevis.

Frågor angående arbetsuppgifter besvaras av Yoseph Girma, arbetande förman 08 530 222 04, yoseph.girma@svenskakyrkan.se. Övriga frågor besvaras av kyrkogårdschef Ann-Christine Blixth 08 530 222 07 ann-christine.blixth@svenskakyrkan.se

Intervjuer och arbetsprov planeras till 11-15 december.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Botkyrka församling

Placering

Botkyrka

Kontaktperson

Botkyrka församling

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Kyrkogårdsarbetare i din ansökan