Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kyrkans pension söker Riskansvarig

Ogunsen Executive Search · Stockholm

·

Ansök senast 14 juni (39 dagar kvar)

Kyrkans pension är hela Svenska kyrkans försäkringsgivare avseende kollektivavtalad tjänstepension för anställda inom Svenska kyrkan.

Kyrkans pension, med 91 000 medlemmar, förvaltar ett kapital om 22 miljarder svenska kronor och har en Solvens på 198%, vilket är en av tjänstepensionsbranschen starkaste. Kyrkans pension förvaltar för närvarande tjänstepensionen TPA 18 helt i monopol.

Målet med vår verksamhet är att erbjuda konkurrenskraftiga försäkringar med god avkastning, låga avgifter och tydlig information till arbetsgivare, anställda och pensionärer. Kyrkans pension har för andra året i rad 100 % premierabatt i vår förmånsbestämda pensionsplan och har för närvarande 8 % återbäringsränta i den premiebestämda pensionsplanen.

För mer information gå in på www.kyrkanspension.se.

Riskansvarig

Som Riskansvarig hos Kyrkans pension kommer Ditt arbete innebära att identifiera, värdera, övervaka, följa upp och rapportera de risker som omfattas av systemet för riskhantering. Riskfunktionen har tidigare varit outsourcad men kommer i och med denna rekrytering att flyttas hem och utökas. Tjänsten är därmed nyinrättad och Du kommer att få en mycket viktig roll i ansvaret att bygga upp, utveckla och säkerställa att riskarbetet bedrivs på bästa sätt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi sitter i nyrenoverade fina, ljusa lokaler centralt i Stockholm. Du rapporterar direkt till Vd.

Exempel på arbetsuppgifter är:
  • Inrätta, upprätthålla och dokumentera en övergripande struktur, interna regler och processer för uppföljning och kontroll av riskhantering.
  • Ansvara för styrning och uppföljning av stresstester, känslighets- och scenarioanalyser med beaktande av väsentliga risker.
  • Ansvara för genomförande av egen risk- och solvensbedömning (ERSA).
  • Kapitalkravsrapportering
  • Bistå Ansvarig för Ekonomi och Finans med myndighetsrapportering.
  • Bistå Styrelsen, Vd och ansvarig för Ekonomi och Finans med råd och stöd och på eget initiativ rapportera till dem i frågor som rör risker och riskhantering.
  • Rapportera till Styrelsen, Vd och Ansvarig för Ekonomi och Finans om de risker som Kyrkans pension är eller kan komma att bli exponerat för samt beroenden mellan risker.
Du bör ha fullgjort en matematisk, teknisk eller ekonomisk utbildning eller annan motsvarande utbildning vid universitet eller en högskola i Sverige eller utomlands. Du har en god kännedom om finansiella risker och hur olika finansiella instrument fungerar. Vi bedömer att du har 5 - 10 års arbetslivserfarenhet med liknande riskarbete inom finansbranschen, företrädesvis inom Kapitalförvaltnings- eller Tjänstepensionsområdet. Du kan också ha tillskansat dig din erfarenhet som konsult där du arbetat med liknande riskarbete mot kunder inom Kapitalförvaltning och Tjänstepension. Du har god vana och erfarenhet att bedriva utvecklingsarbete i Excel eller andra riskrelaterade verktyg.

Eftersom tjänsten kommer att innebära ett stort ansvar är det viktigt att Du är ansvarstagande, självständig och ha viljan att förbättra och förändra.

Tjänsten ställer även krav på att Du är analytisk, kommunikativ, strukturerad, kritiskt tänkande, nyfiken och har en hög social kompetens. Det är viktigt att Du trivs i och stimuleras av att arbeta i en liten och prestigelös organisation med många externa kontakter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Kyrkans pension med Ogunsen Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Dareholt, Seniorkonsult 070-471 59 09 eller Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ogunsen Executive Search

Placering

Stockholm