Jobbsafari är en del avschibsted logo

KYC-analytiker till Swedbank

Academic Work · Sundbyberg · Ansök senast 13 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker dig som har minst 1 års erfarenhet av KYC/AML eller liknande utredningsarbete, som vill fortsätta din karriär inom banksektorn och som trivs i en roll med daglig kundkontakt och analysarbete. Swedbank expanderar avdelningen Middle Office inom Svensk Bankverksamhet för att stärka arbetet med att motverka penningtvätt och bedrägerier. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swedbanks räkning flertalet KYC-analytiker till avdelningen Middle Office.
Övergripande fokus för avdelningen Middle Office är att säkerställa kundkännedom av hög kvalitet gällande de kunder som baserat på olika parametrar klassificeras som högriskkunder, oavsett i vilket steg i kundlivscykeln de befinner sig.
I rollen som KYC-analytiker kommer du bli en viktig del i bankens fortsatta arbete med att garantera att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet.

Du erbjuds

Tjänsten kommer att börja i mitten på januari. Du kommer att bli en del av avdelningen Middle Office som startades sommaren 2019. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att få en god insikt i bankens arbete med KYC och AML. Du kommer också få värdefull erfarenhet från uppstartsfasen av en ny avdelning.

Tjänsten kommer att inledas med en period för introduktion och utbildning. Detta är ett konsultuppdrag på inledningsvis 6 månader. Det finns chans till förlängning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som KYC-analytiker kommer du att utföra analyser av kunder och ha mycket kundkontakt över telefon och mail. I rollen arbetar man med både privat -och företagskunder.

Du kommer tillexempelvis:
  • Kontakta kunder och begära in information
  • Paketera och sammanställa informationen för att presentera den för avdelningens AML-analytiker
  • Föra dialog med kollegor och kunder för att säkerställa att all information som krävs för djupgående analys av kunder finns tillgänglig
  • Göra uppföljningar av kunder enligt de uppföljningskrav som finns för att kunna identifiera eller utesluta medverkan i penningtvätt eller annan finansiell kriminalitet
Vi söker dig som
  • Har minst 1 års erfarenhet av AML/KYC alternativt liknande utredningsarbete
  • Har en akademisk examen inom förslagsvis ekonomi, juridik eller annan passande utbildning för rollen
  • Har goda kunskaper i Office-paketet
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift, då kontakten sker på dessa språk mot kunderna
  • Har tidigare erfarenhet från ett servicerelaterat arbete inom exempelvis restaurang, butik eller vården, vilket gett dig god vana av kundbemötande
För att både lyckas och trivas i rollen tror vi att du som person är noggrann och strukturerad i ditt arbete och gillar att arbeta metodiskt. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en social lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla KYC-arbetet inom Swedbank. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

Övrig information
  • Start: Mitten på Januari 2021 alternativt i början på februari (Två olika startdatum)
  • Omfattning: Heltid i 6 månader med chans till förlängning
  • Placering: Sundbyberg, Stockholm
  • För denna tjänst kommer det krävas att du visar upp ett utdrag från Polisens belastningsregister, detta kan beställas från Polisens hemsida.
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedbanks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Work

Placering

Sundbyberg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons