Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kvartärgeolog -Svensk Kärnbränslehantering AB

Kvartärgeolog -Svensk Kärnbränslehantering AB

Solna · Solna · Ansök senast 4 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.

Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en nyfiken, drivande och engagerad kvartärgeolog som vill vara med och göra en livsviktig skillnad.


Vad du kommer att göra

• Förvalta och vidareutveckla SKB:s platsförståelse inom kvartärgeologi

• Delta i framtagande och upprätthållande av modeller inom kvartärgeologi, till exempel jordartskarta, topografi, jorddjups- och jordlagermodeller

• Utvärdera och vidareutveckla existerande modelleringsmetodik

• Planera och leda de undersökningar som producerar underlag till modellerna

• Medverka vid framtidsanalyser inom landskapsutveckling och ytprocesser

Du kommer att arbeta både brett och smalt inom olika projekt, där arbetet kräver lyhördhet, god samordning och integration med experter från andra områden som ekologi, berggrundsgeologi, hydrologi och hydrogeokemi. Vi erbjuder dig goda förutsättningar för att utvecklas och fördjupa din expertis i en kreativ miljö.


Vem är du?

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen i geovetenskap med inriktning mot kvartärgeologi/naturgeografi eller annan motsvarande utbildning samt några års arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper i svensk kvartärgeologi och erfarenhet av kvartärgeologisk kartering samt arbete med GIS. Vi ser gärna att du har erfarenhet av modellering. Kunskap om pågående markprocesser liksom förekomst och spridning av miljögifter är meriterande.

För att lyckas med framdriften i de projekt och utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande, resultatorienterad och har förmågan att se helhetsperspektiv i komplexa och omfattande uppdrag. Din kommunikativa förmåga liksom goda samarbetsförmåga är mycket viktig då du både underhåller befintliga kontaktytor samt skapar nya, både internt och externt. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ. Att vara ödmjuk, både inför medarbetare och kommande utmaningar, ser vi som en självklarhet. Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.


Här kommer du att arbeta

SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Inom avdelningen finns enheten för Platsmodellering och övervakning som bland annat ansvarar för att förvalta och utveckla platskunskap och platsförståelse av Forsmark som planerad plats för slutförvar för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Till platsmodelleringsgruppen söker vi nu en kvartärgeolog som vill vara med att vidareutveckla förståelsen för platsen Forsmark.


Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information

Rekryterande chef: Magnus Odén, 070-514 19 68.

Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Solna eller Östhammar.


SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 4 september 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons