Kvalitetsingenjör

SCANIA CV AB · Södertälje

·

Ansök senast 6 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker en engagerad och serviceinriktad kvalitetsingenjör till Transmission Manufacturing DX kvalitetsavdelning.

Jobbet ligger organisatoriskt under kvalitetsteknik, ett eget område inom våran kvalitetsorganisation. Hos oss hittar du en modern verksamhet där teknik, miljö och människan står i fokus.

Dina arbetsuppgifter innefattar utveckling, utbildning och förvaltning av våra kvalitetsmetoder. Du kommer genomföra olika typer av utredningar och problemlösningar inom våran verksamhet. Sammanställa och föredraga kvalitets KPI:er på olika verksamhetsmöten. Representera kunden i samband med intern PPAP.

Ägandeskap, kompetens, support och proaktivitet är fyra starka ledord, med stort eget ansvar som nyckeln till framgång.

Tjänsten erbjuder varierande arbetsuppgifter, där servicemind, noggrannhet och struktur är ett måste.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utveckla, förvalta och träna organisationen i våra kvalitetsmetoder, såsom
  • MSA
  • Kapabilitiet
  • Problemlösning
  • PPAP
  • FMEA
 • Agera kundens representant vid intern PPAP

 • Förvalta DX Ledningssystem

 • Ansvara för revision, både process och artikel, inom Transmission Manufacturing DX

 • Ta rollen som lärare i befintligt kursprogram samt ta fram nya utbildningar baserat på verksamhetens behov

 • Projektkoordinera, representera kvalitetsorganisationen i DX utvecklingsprojekt

 • Omvärldsbevakning inom kvalitetsteknikområdet
Din profil
Du är strukturerad och noggrann, tycker om att jobba med människor. Du är bekväm med att stå i centrum samt tillhöra en supportorganisation. Ser gärna att du är en kvinna för att öka mångfalden i gruppen, och att du har jobbat några år inom yrket.

Rollen som kvalitetsingenjör är tvärfunktionell både inom DX och inom Scania globalt. Kommunikation med interna- och externa kunder förekommer dagligen därför lägger vi stor vikt på att du känner dig bekväm med detta och är behärskar svenska och engelska flytande, i både tal och skrift.

Du har högskoleutbildning eller har motsvarande praktisk yrkeslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av Sex Sigma problemlösning, utredningsarbete, ISO9001, PPAP, internrevision och artikelrevision. Projektledningserfarenhet och erfarenhet från tillverkningsindustri eller liknande är önskvärt.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och vårt ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida


Ta reda på mer!
Kort film om vår verksamhet


Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Grupp chef Micael Johannssen
Kvalitetschef Robert Byström, mail: robert.bystrom@scania.com

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök vida hemsidan Reflex/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 2020-12-06. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. JobID 20203298.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje