Jobbsafari är en del avschibsted logo

Utredare

Solna stad · Solna · Ansök senast 6 dec.

Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om oss
Barn- och utbildningsförvaltningen söker en kvalificerad skolutredare till Avdelningen för administration och myndighetsutövning som bl.a. ansvarar för myndighetshandläggning, utredningar, tillsyn av fristående förskolor, mottagande i särskola och ansökningar av tilläggsbelopp. På avdelningen handläggs även placering i förskola, grundskola och gymnasiet.

Nedan berättar Maria Rönnberg, administrativ chef, om hur det är att arbeta på avdelningen:

"Det är ett viktigt uppdrag där rättssäkerhet och effektivitet genomsyrar vårt löpande arbete och där vi samtidigt ska beakta barnperspektivet i alla frågor. Att jobba med just utbildningsfrågor är väldigt spännande då dessa är viktiga för vårt samhälle men också för att det handlar om våra barn och elevers framtid. På vår avdelning har vi ett öppet och positivt arbetsklimat med en mix av olika kompetenser. Att leda detta arbete med mina medarbetare är det som gör mitt arbete extra roligt!"

Vad innebär arbetet?
I tjänsten ingår ansvar för bl.a. att:
  • Självständigt ansvara för hemkommunens uppdrag att följa upp och samordna insatser när huvudmannen uttömt sina åtgärder för elever som har hög skolfrånvaro
  • Delta i utvecklingen av tydliga processer och rutiner för utredningsarbetet kopplat till elever med problematisk skolfrånvaro och sätta ramarna för hemkommunens arbete
  • Många kontaktytor med både interna och externa aktörer inom området såsom skolor, socialtjänsten, barn- och elevhälsan mm
  • Vid behov informera och utbilda i regelverket som styr arbetet med elever som har hög skolfrånvaro
  • Delta i övrig myndighetshandläggning på avdelningen, särskilt skolpliktsarbete
  • Arbetet innebär även viss administration i vårt ärendehanteringssystem LEX
Arbetsuppgifterna kan variera övertid då vi arbetar aktivt med att fördela och prioritera vårt arbete efter där behoven är som störst.

Vem söker vi?
Till rollen som kvalificerad utredare med specialpedagogisk kompetens söker vi dig som drivs av att bidra till en rättssäker och effektiv myndighetshandläggning. Du kommer med din kompetens och erfarenhet att vara specialist inom ditt ansvarsområde men ska också kunna bidra till avdelningens gemensamma mål och aktiviteter. Vi vill också att du har:
  • Specialpedagogexamen samt en annan relevant högskoleexamen med inriktning pedagogik och/eller juridik
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom offentlig förvaltning
  • Erfarenhet av att självständigt ansvara för hemkommunens uppdrag att följa upp och samordna insatser för elever som har hög skolfrånvaro på hemkommunnivå
  • Erfarenhet av arbete som specialpedagog på övergripande nivå
  • Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Som person är du trygg i dig själv och i din yrkesutövning. Du ska vara strukturerad och noggrann samt trivas med att självständigt driva ditt arbete framåt. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera då rollen innebär många kontaktytor både mot skolor i egen regi och mot fristående skolor samt olika myndigheter och domstolar. Du har en hög arbetskapacitet och förmåga att självständigt prioritera ditt arbete.

Vårt erbjudande
Är du rätt person för oss erbjuds du en tjänst inom en verksamhet med engagerade och drivna medarbetare som arbetar för att alla barns rätt till utbildning och rätt till att känna sig trygg i sin skola eller förskola. Tjänsten ingår i Avdelningen för administration och myndighetsutövning på barn- och utbildningsförvaltningen, som består av ca 15 personer. Du kommer att bli en del av ett skickligt team på sex utredare och samtidigt ha egna ansvarsområden där du bidrar med din expertis och stöttar andra kollegor.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Rönnberg Administrativ chef som du når på e-post maria.ronnberg@solna.se eller på telefon 08-746 35 55.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 6/12-20. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna stad

Placering

Solna

Dela jobbannonsen

Anmäl annons