Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kvalificerad redovisningsekonom till Business Sweden

Kvalificerad redovisningsekonom till Business Sweden

Gazella AB · Stockholm · Ansök senast 19 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gazella rekryterar nu en Kvalificerad redovisningsekonom till Business Sweden. Business Sweden, som ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet, hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. I rollen som Kvalificerad redovisningsekonom är du placerad på huvudkontoret i Stockholm och rapporterar till redovisningsfunktionens Teamleader. Hos Business Sweden blir du del av en internationell och dynamisk organisation och tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med redovisningen för såväl de svenska enheterna som för utlandsverksamheten och agera supporterande till organisationen gällande redovisningsfrågor.

Vad Business Sweden erbjuder dig
Business Sweden finns på 40 marknader, från Helsingfors till Hong Kong och från Moskva till Mexico City. Huvudkontoret ligger centralt beläget i Stockholm och deras 400 medarbetare jobbar i mångkulturella team som har djupa kunskaper om den lokala affärskulturen. Hos Business Sweden blir du en del av en entreprenöriell och dynamisk organisation med hög energi.

Din utmaning
  • Bokslut och kvalitetssäkring av redovisning för enheter inom en region samt bokföring.
  • Medverka vid intern- och extern revision.
  • Vara delaktig i arbetet med kostnads- och intäktsfördelning mellan moderbolag och dotterbolag samt mellan lokala legala enheter.
  • Ansvara för momshanteringen för de svenska enheterna.
  • Arbeta med transfer pricing.
  • Säkerställa att årsredovisningar, inkomstdeklarationer, momshantering etc. färdigställs enligt deadline för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Ansvara för upprättandet av bryggor mellan svensk och lokal bokföring för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Delta i, samt projektleda, diverse projekt som rör ekonomiavdelningen.
  • Ge support och information till organisationen gällande redovisningsfrågor.
Erfarenhet
För denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och cirka 7–10 års erfarenhet från arbete med kvalificerad redovisning. Vi ser även att du tidigare arbetat i en internationell verksamhet och har erfarenhet från arbete i stora affärssystem, exempelvis UBW (Agresso). Har du erfarenhet från arbete med projektredovisning och systemimplementationer, är det meriterande. Vidare behärskar du svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och tar ansvar för leverans, med hög kvalitet och inom givna deadlines. Som person ser vi gärna att du är social och utåtriktad samtidigt som du är självgående och prestigelös. Då du kommer att vara delaktig i utvecklingen av rutiner och processer ser vi också att du är proaktiv och lösningsorienterad samt drivs av att agera i en föränderlig miljö.

Om Business Sweden
Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Skicka in din ansökan till oss! Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag! I den här rekryteringen samarbetar Business Sweden med Gazella. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Gustav Almén som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, på: gustav.almen@gazella.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gazella AB

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons