Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kvalificerad Inköpare

Trafikverket · Luleå · Ansök senast 9 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som Kvalificerad inköpare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.
 

Kvalificerad Inköpare

Arbetsuppgifter

Som Kvalificerad inköpare genomför du smarta affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du bistår med affärskompetens och är drivande i alla skeden, från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Du jobbar med att genomföra upphandlingar samt utvecklar leverantörsmarknaden och inköpsstrategier och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Fokus i rollen kommer att ligga på arbetsuppgifter kopplat till entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för byggande, drift och underhåll av våra statliga vägar och järnvägar.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter, avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg.
  • att vara ett kvalificerat affärsstöd från tidiga skeden till genomförande och slutleverans av projektet.
  • att genomföra marknadsdialoger med leverantörer i syfte att identifiera och utveckla nya affärs-och upphandlingsmodeller för att främja innovation och utveckla anläggningsbranschen.
  • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling.
  • att vara delaktig i utveckling av våra inköpsstrategier och processer, t ex nationellt kategoristrategiarbete.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom regionala uppdrag, kan få uppdrag åt övriga verksamhetsområden i landet.

För rätt person finns möjligheten att ta ett större ansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.
 

Övrig information

Anställningen kommer att bli på antingen enhet Bygga eller Vidmakthålla.

I denna rekrytering kan det bli aktuellt med webbaserade tester.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen (180hp/120p) med inriktning mot, eller i kombination av, teknik, ekonomi, juridik eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har några års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med koppling till inköp och affärsdrivande verksamhet på en strategisk nivå
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
  • har goda kunskaper i LOU/LUF
  • har erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
  • har erfarenhet av projekt- eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
  • har erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom bygg- eller anläggningsbranschen, alternativt industri eller energi
  • har ledarerfarenhet
  • har god vana av att förhandla
     

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Luleå

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons