Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kursledare för trädgårdskurser

HUVUDKONTOR · Uppsala · Ansök senast 30 nov.

Extrajobb, Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Medborgarskolan finns över hela landet. Vi välkomnar alla och vår ambition är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vårt mål är att förena trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens. Vi är ett studieförbund med humanistisk värdegrund.


Vi söker dig med goda ämneskunskaper inom området och som inspireras av att förmedla dina kunskaper vidare samt kan skapa ett gott inlärningsklimat. Du bör ha ett intresse inom ämnet trädgård och erfarenhet som kan inspirera och skapa ett gott inlärningsklimat. Du ska ha kunskap och erfarenhet inom trädgårdsarbete och ett öga för färg och form.


Du kommer att undervisa inom ämnet trädgård. Våra trädgårdskurser är Trädgårdskurs inkl. träd- och buskbeskäring, Trädgårdsdesign, Ympning äppelträd och Odla. Vi välkomnar även dina egna kursidéer inom ämnet.


Kursernas syfte är att ge kursdeltagaren inspiration och verktyg enligt följande kursutbud:


Trädgårdskurs inkl. träd- och buskbeskäring:

Ge deltagarna tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition. Här syns teman som trädgårdsskötsel från grunden, vilka växter fungerar var och hur man får till en lättskött trädgård med mera. Kursen behandlar även viss beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv.

Genomgång av olika verktyg och säkerhet. Den teoretiska delen är i våra kurslokaler och den praktiska sker om möjligt hemma i någon kursdeltagares trädgård där deltagarna lär sig att ympa på befintliga uppvuxna trä.


Trädgårdsdesign:

Designa en personlig stil i sin trädgård. Du lär ut teoretisk kunskap om hur man planerar sin trädgård, både ur ett estetisk samt ett praktiskt perspektiv. Kursdeltagarna introduceras bland annat i komposition av växter och betydelsen av färg och form. Du hjälper dem att välja växter utifrån trädgårdens förutsättningar och hur man bäst disponerar rabatten.


Ympning äppelträd:

Teoretisk och praktisk genomgång i att föröka äppelträd genom att ympa på grundstam. Ge tips och idéer att få en mängd olika äppelsorter att välja bland, både vanliga sorter och en del mindre vanliga som inte finns i den ordinarie handeln.

Den teoretiska delen är i våra kurslokaler och den praktiska sker om möjligt hemma i någon kursdeltagares trädgård där deltagarna lär sig att ympa på befintliga uppvuxna trä.


Odla:

Genomgång växtens behov: jord, vatten, ljus och näring, grönsaker för en nybörjare, ätliga perenner: träd, buskar, örter, blad, fönsterodling, pallkrageodling, frilandsodling, skogsträdgård, vilda ätliga växter, kompost och praktiskt arbete i olika odlingar.


Kurserna kan lämpligtvis erbjudas innan det är säsong för plantering. Antal studietimmar och sammankomster beslutas i samråd med verksamhetsansvarig på Medborgarskolan och baseras bland annat på vilken tidsåtgång som är optimal för att förmedla kunskapen.


Du ska kunna erbjuda en eller flera kvällskurser/helgkurser. Om du gärna vill erbjuda trädgårdskurser i din egen eller annans trädgård är vi nyfikna och öppna för förslag även där.


Vid stort intresse erbjuder vi gärna fler kurser samma termin. Vi ser gärna att du vill stanna hos oss under en längre period.


Vi erbjuder objektsanställning inom cirkelledaravtalet. Vi är en förening och du kommer att erbjudas ett arvode för ditt engagemang.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

HUVUDKONTOR

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Medborgarskolan Mälardalen

Dela jobbannonsen

Anmäl annons