Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kurator, barn- och ungdomsmedicin

Region Värmland · Karlstad

·

Ansök senast 2 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Barn- och ungdomsmedicin Värmland tillhandahåller sjukvård för barn och ungdomar 0-18 år. Verksamhetsområdet omfattar barn- och ungdomskliniken på Centralsjukhuset Karlstad samt 3 stycken barn- och ungdomsmottagningar i länet. På Centralsjukhuset finns vårdavdelning 11 för nyfödda (inklusive intensivvård och neonatal hemsjukvård), vårdavdelning 12 med barnmedicinsk, ortopedisk och kirurgisk vård och barnakuten. På Centralsjukhuset finns även specialistmottagning, dagvårdsavdelning, lekterapi och skola.  

Kurator, barn- och ungdomsmedicin

Arbetsuppgifter

Kurators uppgift är att komplettera den medicinska vården med psykosociala kunskap utifrån en helhetssyn. Kuratorsarbetet fokuseras på sambandet mellan sjukdom och psykosociala faktorer. Genom psykosociala insatser underlättar kurator för barn och familj under barnets sjukdomstid för att så långt som möjligt förebygga att psykisk och social ohälsa uppstår som en följd av barnets sjukdom. Kurator får en samordnande funktion, blir en länk mellan sjukvård och det omgivande samhället samt klinikens expert på social lagstiftning och olika former av samhällsstöd

Alla familjer vars barn vårdas inom kliniken i så väl sluten som i öppenvård ska vid behov som sammanhänger med barnets sjukdom ha möjlighet till kurators kontakt. Barn/familj med kronisk och/eller livshotande sjukdom liksom barn som skadats allvarligt i samband med trauma ska så snart som möjligt erbjudas kontakt.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och gärna har erfarenhet från hälso- sjukvården. Erfarenhet från arbete med barn, unga och föräldrar är meriterade. Dina personliga egenskaper är av stor vikt och vi uppskattar att du är en öppen, trygg, positiv och engagerad person. Andra egenskaper som värderas högt är att du är flexibel, har lätt för att samarbeta och har ett intresse för att vara med och utveckla nya arbetssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där såväl förmåga att bedriva självständigt arbete som att samverka med andra. B-körkort är ett krav.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare nås via växeln 010-831 50 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Värmland

Placering

Karlstad

Kontaktperson

REGION VÄRMLAND

Vid ansökan:Ange referens 40:2021:044 i din ansökan