Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kulturstrateg

Sjuhärads Kommunalförbund · Borås · Ansök senast 20 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund arbetar för att stärka utvecklingen i Boråsregionen. Förbundet är en kommunal samverkansorganisation med uppgift att tillvarata medlemskommunernas gemensamma intressen och främja deras samverkan. För mer information: www.borasregionen.se

Ett rikt kulturliv stärker samhällsutvecklingen och bidrar till människors välbefinnande. Kulturutvecklingsfrågorna hanteras parallellt med andra utvecklingsfrågor på Boråsregionen. Kultur är ett horisontellt perspektiv där kulturen bidrar till regional utveckling.

Vi söker en kulturstrateg som ska ansvara för samordning och utveckling av kultursamverkan mellan Boråsregionens medlemskommuner, Västra Götalandsregionen, övriga kommunalförbund, kulturarbetare och civilsamhälle och projektägare som driver utvecklingsprojekt med stöd av kommunalförbundet.

Om arbetet

Kommunalförbundets uppgift är att skapa nya partnerskap/nätverk som stärker och lyfter fram kulturens betydelse i delregionalt utvecklingsarbete tillsammans med aktörer inom utbildning, kultur, näringsliv och civilsamhälle. Kommunalförbundet har en samordnande funktion inom kultursamverkansmodellen och är ett stöd för medlemskommunerna. Uppdraget innebär att utveckla befintliga och skapa nya nätverk och strukturer som länkar samman kommuner, kulturliv, näringsliv och civilsamhälle. Möten genomförs löpande med företrädare för kommuner, nätverk och organisationer med målet att lyfta fram gemensamma frågeställningar och initiera samarbeten.

Boråsregionens kulturplan är vägledande för den delregionala kultursamverkan och anger riktning och prioriteringar för satsningar och projekt för perioden 2020 – 2023. Boråsregionens kulturplan samspelar med Kulturstrategi Västra Götaland – en regional kulturplan och arbetet ska bidra till att uppfylla målen i regionens kulturstrategi. Kulturplan Boråsegionen Sjuhärads kommunalförbund 2020 - 2023. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

För att passa för detta uppdrag ser vi att du

· har erfarenhet av kommunal och/eller regional kulturverksamhet och kunskap om offentlig konst, samhällsplanering, kulturdriven platsutveckling och kulturarv

· har kännedom om att arbeta i en politiskt styrd organisation

· har kännedom om kulturarbetares villkor och vana av samverkan med civilsamhället

· har erfarenhet av att driva och samordna kulturprojekt

· är strukturerad och van att arbeta självständigt och driva processer, samtidigt lagspelare

· har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och kan presentera information på ett begripligt sätt

· tar initiativ och har lätt för att ta kontakt och arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare

· har relevant universitets- eller högskoleutbildning

· har körkort och tillgång till bil

· stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sjuhärads Kommunalförbund

Placering

Borås

Kontaktperson

Sjuhärads Kommunalförbund

Dela jobbannonsen

Anmäl annons