Jobbsafari är en del avschibsted logo

Krematorievaktmästare

Alingsås Pastorat · Alingsås · Ansök senast 31 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Alingsås kyrkogårdsförvaltning, som är en del av Alingsås pastorat, omfattar ca 22 hektar mark och innefattar Stadskyrkogården, Landskyrkogården, Nolby begravningsplats, Hemsjö Kyrkogårdar, Ödenäs kyrkogård samt Bälinge kyrkogård.

Inom förvaltningen finns under högsäsong totalt ca 30 medarbetare. Förutom kyrkogårdsarbetare finns personal inom serviceverksamhet, verkstad, krematorium, anläggning och administration. I vårt uppdrag ingår att åt Alingsåsbor tillhandahålla samtliga tjänster som Begravningslagen föreskriver.

Hos oss jobbar du i en trivsam arbetsmiljö med ett omväxlande och stimulerande arbete. Du ges ett stort eget ansvar i utförandet av dina arbetsuppgifter. Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega till Ljusets kapell och krematorium, och erbjuder jobb i en värdestyrd verksamhet där vi gör skillnad för människor.

Som krematorievaktmästare hos oss kommer du att utföra kremationer med tillhörande ask- och urnhantering samt ansvara för bisättningen. Tillsammans med oss kollegor svarar du för skötsel, tillsyn och underhåll av krematoriet och dess kapell. Du har kontakt med sörjande, förbereder, deltar i kyrkliga och borgerliga begravningsceremonier samt gravsättningar.

En del i arbetet är administration som bland annat består av inmatning och avläsning i kremationsjournal, telefonkontakt med begravningsbyråer, anhöriga, servicepersonal mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av krematorietjänst eller liknande arbete inom begravningsbranschen. Vi önskar att du har utbildning i kremationsteknik alternativt maskinteknisk utbildning/ yrkesutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande. Vår kremationsugn är utrustad med datorteknik varför du behöver datavana.

Personliga förmågor

Vi söker dig som är ansvarskännande med ordningssinne och god samarbetsförmåga. Du är praktiskt lagd med ett teknikintresse och en vilja att vidareutveckla dig inom området. Du är serviceinriktad och uppträder med den värdighet och respekt som krävs i kontakten med anhöriga, begravningsbyråer m fl. Din sociala kompetens och personliga lämplighet sätter vi stort värde på.

Vad vi erbjuder

Din kompetensutveckling är viktig för oss. Här får du löpande fortbildning inom kremation samt uppdatering på området. Av oss får du friskvårdspeng, trivselaktiviteter tillsammans med kollegor och tillgång till företagshälsovård.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med provanställning. Tjänstgöringen är på vardagar under dagtid.

Organisatoriskt ingår du i arbetslaget i krematoriet och du är direkt underställd kyrkogårdschefen. Din huvudsakliga arbetsplats är i Ljusets kapell och krematorium. Dina tjänster kommer dock att kunna efterfrågas över hela pastoratet. Tjänsten är tänkt att tillsättas snarast möjligt.

Vi kommer att göra urval och hålla intervjuer löpande så är du intresserad skickar du in din ansökan omgående, men senast den 31 maj 2022. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och görs via vårt rekryteringsverktyg Varbi.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Alingsås Pastorat

Placering

Alingsås

Kontaktperson

Alexander Ryman, kyrkogrådschef

0322-669151

Dela jobbannonsen

Anmäl annons