Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kreditspecialist till Almi

Gazella AB · Stockholm

·

Ansök senast 26 juni (9 dagar kvar)

Gazella rekryterar nu en kreditspecialist till Almi, som erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. I denna tjänst kommer du att stödja den nationella kreditchefen i kreditarbetet med utveckling av det löpande arbetet inom koncernen på både en operativ och strategisk nivå. Vi söker dig som vill driva och delta i projekt för utveckling av befintliga och kommande kreditsystem och interna effektiviseringsprojekt och vara operativt systemansvarig för kreditprocessen.

Vad Almi erbjuder dig
På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. Olikheter värderas högt och dee driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt där Almi tror att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Din utmaning
 • Operativt delaktig för kreditprocessen och styrdokument inom moderbolaget
 • Delaktig i framtagande av nya låneprodukter
 • Förberedning och deltagande i moderbolagets kreditkommitté
 • Säkerställa enhetlig kreditkvalitet inom koncernen
 • Ansvara för kreditrevisioner, interna kontroller och granskningar
 • Arbeta med rapporter, analyser och monitorering av kreditportföljen
 • Bollplank i kreditrelaterade frågor mot dotterbolagen, låneadministration, obestånd, AML
 • Driva och delta i projekt för utveckling av befintliga och kommande kreditsystem och interna effektiviseringsprojekt
 • Operativt systemansvarig för kreditprocessen
 • Delta i dialog, avtal och uppföljning mot ex EIF, EKN, Tillväxtverket
 • Ingåendekunskap kring IFRS9
 • Delta i utveckling kring pris och ratingmodeller
 • Delta i integrering och utveckling av hållbarhet inom kreditområdet
Erfarenhet
Till denna tjänst söker vi dig som har eftergymnasial utbildning med minst 10 års erfarenhet inom kreditverksamhet. Du har goda IT-kunskaper inom kreditsystem och erfarenhet av att läsa och tolka komplexa avtal. Goda kunskaper inom svenska och engelska är ett krav och har du erfarenhet inom projektledning sedan tidigare, är det meriterande.

Personliga egenskaper
På Almi finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi ser vi därför att du stimuleras av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. För att passa i denna roll ser vi att du är en person med ett stort driv, som är prestigelös och inspirerande. Du är också ansvarstagande, målfokuserad och håller en hög kommunikationsnivå.

Om Almi
Almi investerar i framtida tillväxt. De erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest kan du investera i riskkapital, i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet. Läs mer om Almi på www.almi.se

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Almi med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jesper Ideberg som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, jesper.ideberg@gazella.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gazella AB

Placering

Stockholm