Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kreativ och drivande teknikinformatör till Scania eftermarknad

Kreativ och drivande teknikinformatör till Scania eftermarknad

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 26 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Som teknikinformatör på gruppen innebär det att du är med och tar fram verkstadsinformation i form av funktionsbeskrivningar, arbetsbeskrivningar och felsökningsanvisningar för Scanias alla motorer med fokus på bränsle- och avgasefterbehandlingssystem. Detta för att stötta Scanias 1800 serviceverkstäder i den globala servicemarknadsorganisationen. Arbetet planeras och utförs tillsammans i ett dynamiskt team som kontinuerligt vill förbättras.

Dina arbetsuppgifter
  • Ansvara för informationens innehåll, utformning och användbarhet
  • Sammanställa teknisk information på ett strukturerat och begripligt sätt
  • Ta fram information och bilder ifrån digitalt underlag
  • Att samla in underlag till att ha en komplett beskrivning färdig för publicering innan deadline
  • Arbeta i team med berörda metodingenjörer, konstruktörer, illustratörer m fl.
  • Målgruppsanpassa informationen genom att regelbundet analysera slutanvändarens behov
Din profil

Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetserfarenhet. Vi skriver teknikinformation på svenska vilket innebär att du skall kunna uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och i skrift. Goda kunskaper i engelska är också viktigt, då det är företagets koncernspråk och en stor del av kommunikationen med utvecklingsavdelningarna sker på engelska. Tidigare erfarenhet av att arbeta med att ta fram förklarande bilder ifrån digitalt underlag är meriterande.

Som person är du positiv, entusiastisk samt har lätt för att få kontakt med människor och du är bra på att lyssna. Du genomför ditt dagliga arbete målinriktat, analytiskt och strukturerat. Teknkintresse är mediterande.

Du ser en självklar utmaning i att beskriva och tydliggöra svåra tekniska sammanhang på ett lättbegripligt sätt och kan anpassa informationen till målgruppen.

Du har dokumenterad arbetserfarenhet som teknikinformatör eller inom informationsframställning, med koppling till fordonsteknik.

För mer information

David Alsén, gruppchef , 08-553 86035

Ansökan

Ansökan ska innehålla: personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons