Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kravfångare till Livsmedelsverket

SJR · Uppsala · Ansök senast 15 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen.

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för vår interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av fyra team och totalt ca 30 personer.

Om rollen
I rollen kommer du att identifiera och fånga verksamhetens behov av IT-stöd samt omsätta dessa till krav. För att förstå vilka behov som finns kommer du att driva förstudier, utredningar och leda workshops. Du kommer bland annat att vara involverad i ett av livsmedelsverkets största IT-projekt, där ett av våra verksamhetskritiska system ska bytas ut mot ett helt nytt. Du kommer att vara placerad i vårt utvecklingsteam som arbetar med att utveckla och förvalta livsmedelsverkets system och applikationer.

Du erbjuds
  • En organisation som är mån om sina medarbetare, där du kommer att känna dig varmt välkommen
  • En organisation där det råder hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör
  • Att få arbeta i en organisation som bidrar till samhällsnyttan
  • Modernt och fint kontor i Uppsala Science Park
  • Utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta kollegor
  • Ett ledarskap som präglas av engagemang, sakkunnighet och transparens
Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande samt har några års erfarenhet i närtid av kravanalys och kravinsamling. Du har god vana av att modellera processer samt stor erfarenhet av att leda och sammanställa workshops. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Det är meriterande om du arbetat med förstudier och utredningar samt har arbetat i en statlig myndighet.

Vi ser gärna att du även har arbetat med:
  • verksamhetsanalys
  • kravhanteringsverktyg
  • process- och/eller informationsmodellering
  • Agila metoder/arbetssätt (SCRUM)
Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är van vid att ha många olika kontaktytor inom en organisation. Du är strukturerad och självgående och kan planera ditt arbete på egen hand. Vidare är du analytiskt lagd och har lätt för att se både detaljer och helheter.
        Intresseanmälan
        I denna rekrytering har Livsmedelsverket valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16 eller Viola Hammar på 076 647 16 58. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Shana Unneberg, Saco-S.
        Samtliga nås på telefon 018-17 55 00. Sista dag för intresseanmälan är 2021-12-13. Notera att vi tyvärr inte tar emot intresseanmälningar via e-post.

        Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

        Tänk på att din intresseanmälan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

        I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

        Varmt välkommen med din intresseanmälan!

        För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

        Titel: Kravfångare

        Om arbetsgivaren

        Arbetsgivare

        SJR

        Placering

        Uppsala

        Dela jobbannonsen

        Anmäl annons