Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kravanalytiker SharePoint

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 29 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som kravanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Kravanalytiker SharePoint

Arbetsuppgifter

Som kravanalytiker arbetar du med inriktning på kravhantering i plattformen SharePoint. Du kommer att arbeta som en del i ett systemutvecklingsteam med att utifrån befintliga processer och rutiner planera och strukturera upp hur kravarbetet ska utföras i Trafikverkets SharePoint-Ramverk.

Som kravanalytiker kommer du bland annat att arbeta med;

  • genomförande av förstudier, behovsanalyser och kravspecificering inom olika förvaltningsobjekt och projekt i samarbete med berörda applikationer.
  • ansvara för och förmedla krav till systemutvecklare under implementering av IT-lösningar och även säkra att Trafikverkets framtagna processer och rutiner för följs.
  • föra dialog kring, och vara "verksamhetens förlängda arm" i, IT-projekt.
  • analysera och rapportera konsekvenser vid planerad förändring eller nyutveckling.
  • ta fram lösningsförslag utifrån genomförda kravanalyser.

Du kommer att ingå i ett systemutvecklingsteam, som leds av en Scrum-master. Här finns förutom du bland annat testledare och systemutvecklare. Teamet är fördelat mellan Borlänge och Göteborg där arbetet sker mestadels digitalt. Utifrån befintliga processer och rutiner arbetar du med ett systematiskt kravarbete samt har ett nära samarbete med den övergripande kravanalytikern för plattformen. Du kommer att komma till ett varmt arbetsklimat där alla jobbar mot samma mål, stöttar varandra genom ett prestigelöst förhållningsätt och med en öppen dialog. 

Hos oss kommer du att få möjlighet vara med att påverka kravarbetet i det gemensamma ramverket och bidra till att höja kvalitén på vår leverans av det gemensamma Ramverket. Vi är dessutom på väg mot nästa version av SharePoint vilket medför ett behov av ökad kravhantering. 

Övrig information

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 14/4 och 21/4.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har lätt för att analysera och lösa uppkomna problem på kort tid. Du ser helheten utan att missa mindre beståndsdelar. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats i tid. Du ser det som naturligt att samarbeta och har viljan att hjälpa andra samt utveckla dig själv och din omgivning. Du har förmågan att anpassa dig till nya situationer och kan med ett flexibelt förhållningsätt hantera nya utmaningar som kommer med ändrade förutsättningar i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som

  • har högskole eller universitetsutbildning med inriktning IT t.ex. systemvetare, dataingenjör eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell arbetslivserfarenhet av kravarbete med inriktning mot IT
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har aktuell arbetslivserfarenhet i utvecklingsprojekt på plattformen SharePoint
  • har certifiering enligt IREB och/eller REQB
  • har aktuell arbetslivserfarenhet av Scrum och SAFe

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons