Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kontrollanläggningsingenjör – Vattenfall Services

Kontrollanläggningsingenjör – Vattenfall Services

Sundsvall · Sundsvall · Ansök senast 23 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Att i alla moment arbeta säkert är en självklarhet, säkerheten är alltid nummer ett inom Vattenfall Services.

Har du ett intresse för teknik och elkraft? Letar du efter en ny utmaning? Vattenfall Services söker nu en kontrollanläggningsingenjör!

Som kontrollanläggningsingenjör på vår avdelning är ditt tekniska fokus inom kontrollanläggningssystem som används i elkraftsanläggningar för eldistribution och industriell verksamhet. Här är exempel på arbetsuppgifter/ansvar som kan komma att ingå beroende på vilken teknisk erfarenhet du har idag:

  • Underhållsprovning av reläskydd
  • Idrifttagning, konfigurering och provning av elanläggningar/kontrollanläggningar
  • Felsökning och reläomställningar
  • Arbete med fjärr- och övrig stationsutrustning
  • Jordtagsmätning, starkströmsmetoden
  • Konstruktionsanpassningar (i samband med idrifttagning)
  • Anläggningskonstruktion i CAD-miljö
  • Kontroll och renritning av befintliga ritningar
  • Vid behov anta en roll som ledare för mindre projekt inom ditt teknikområde.


Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är analytisk och som gillar att lösa komplexa problem, för dig är ingenting omöjligt! Du är väl insatt inom området och vill gärna dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Att ta dig an en uppgift och självständigt komma i mål är en självklarhet för dig samtidigt som du inte har några problem med att involvera andra eller be om hjälp för att klara uppgiften. Eftersom arbetet innehåller komplexa frågor vill vi även att du är strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi söker dig som har:

  • En eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
  • Arbetslivserfarenhet av elkraftsanläggningar, schemaläsning, konfigurering av reläskydd
  • Mycket bra IT- och datorvana
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • B-körkort är ett krav

Meriterande är:

  • Erfarenhet av arbete med elkraftsanläggningar 20-400 kV
  • Kunskap om reläskyddsfilosofi, konfigurering samt erfarenhet av CAD-baserad miljö
  • Erfarenhet av SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk, fjärrkontroll- och kontrollutrustning, gärna med fjärrkontroller (RTU).


Mer information

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chefer Emil Westling, 072-465 34 79. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort

Sundsvall, Sollefteå eller Bollnäs. Vänliga ange önskad placeringsort i din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 23 juni 2021. Vi tillämpar löpande urval, därför kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna!

Linkedin: Vattenfall Services Nordic AB

Instagram: Vattenfallservices

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sundsvall

Placering

Sundsvall

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons