Jobbsafari är en del avschibsted logo

Konservator/Antikvarie för visstidsanställning

Murberget, Länsmuseet Västernorrland · Härnösand · Ansök senast 18 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Västernorrlands museum söker en Konservator/Antikvarie för visstidsanställning

Västernorrlands museum har ett uppdrag att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer, samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.

Avdelningen Museiupplevelse och samlingar ansvarar för museets publika, engagemangsskapande och förmedlande arbete, och för kunskapsuppbyggnad relaterat till samlingar och arkiv.

Museet arbetar just nu med ombyggnation av basutställningarna. Nu söker vi tillfälligt förstärkning till utställningsgruppen. Tjänsten har fokus på föremålslogistik kopplat till en av basutställningarna, som stänger i september 2022.

Arbetsuppgifter

Plocka ur föremål ur den befintliga utställningen och placera dem i karantän. Därefter tillståndsbedöma, rengöra, fotografera, berika föremålens objektposter i museets samlingsförvaltningssystem Primus samt magasinera dessa föremål. Du arbetar nära funktionsansvarig för samlingarna och utställningstekniker.

Kvalifikationer

· Akademisk utbildning inom konservering, museivetenskap och kulturarv, eller motsvarande utbildning, som lägst kandidatexamen

· Erfarenhet av föremålshantering

· Erfarenhet med tillståndsbedömning och föremålsvård för olika föremålstyper

· Erfarenhet av registrering i samlingsförvaltningssystem

Meriterande

· Erfarenhet av magasinflyttprojekt

· Erfarenhet av Primus

· Erfarenhet av bildhantering


Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med samlingsförvaltning på ett museum. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och är ansvarskännande. Du kan arbeta båda självständigt och i nära samarbete med andra. Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och kan prioritera givna deadlines. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten.

Västernorrlands Museum eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Övrig information

Allmän visstidsanställning 3 månader, sysselsättningsgrad 100%. Önskvärt att arbetet påbörjas senast 1 september.

Frågor om anställningen besvaras av:

Avdelningschef Kajsa Hartig, Museiupplevelse och samlingar, 0722-44 36 02

Facklig representant för SACO/DIK Paulin Norgren, 073-275 16 08, paulin.norgren@vnmuseum.se.

Facklig representant för Vision Joakim Karsberg, 070-889 91 87, joakim.karsberg@vnmuseum.se.

För Kommunal har vi ingen facklig representant, men Kommunal går att nå via det lokala kontoret på 010-442 97 69,harnosand.m-norrland@kommunal.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster


Lön

Västernorrlands museum tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan märkt antikvarie Dnr YLM 2022/149 samt CV och referenser sänder du senast den 18 juli 2021 till: rekrytering@vnmuseum.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Murberget, Länsmuseet Västernorrland

Placering

Härnösand

Kontaktperson

Stift Länsmuseet Västernorrland

Dela jobbannonsen

Anmäl annons